Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
woensdag 7 november 2018

Kus aan de oever van de Seine

Het is onze eerste echte vakantie samen. We hebben drie weken door het westen van Frankrijk gezworven en zijn moe maar tevreden. Een paar dagen in Parijs vormt de afsluiting. We zijn er beide al eerder geweest, maat willen graag nog meer zien en dan vooral ook samen. De tweede dag bezoeken we de Notre Dame en dat is beslist de moeite waard. Nadien slenteren we wat langs de Seine. Als we een bankje zien dat leeg is en vlak bij het water, gaan we daar zitten. Zij schrijft ansichtkaarten voor haar familie en ik kijk wat rond en bewonder de omgeving. Na een tijdje word ik wat ongedurig en aanhankelijk, maar ze weert me af omdat ze nog druk bezig is met die kaarten en geen oog heeft voor de romantische omgeving. Gelukkig komt de natuur me te hulp als het zachtjes begint te regenen. We hebben weinig andere keuze dan te schuilen onder een boom. Het leek een mooie zomerdag te worden en we hebben geen van beide een jas of een paraplu bij ons. Omdat er weinig ruimte is onder de boom, kruip ik dicht tegen haar aan en zoen haar. Ze zucht eerst een beetje vanwege dat 'gedoe' in het openbaar, maar geeft dan ook toe.

Die kus op een van de meest romantische plaatsen die je kan bedenken, is nu bijna 40 jaar geleden. Daarna zijn we nog 20 jaar samen geweest, overigens altijd in een Latrelatie. Het is beslist niet zo dat ik nog iedere dag weer terugdenk aan dat bijzondere moment. Het is tenslotte erg lang geleden en sindsdien is er in mijn leven ook heel veel gebeurd. Sommige dingen positief maar ook zaken die ik liever zou vergeten. Wat ik wel zeker weet is dat ik het moment langs de Seine nooit meer zal vergeten omdat het op een bepaalde manier alles had wat een mens gelukkig kan maken in de liefde. We hebben toch allemaal dat droombeeld om de grote liefde te vinden en dat houdt echt niet op als de jaartjes wat beginnen te tellen. Ook op deze site zoeken mensen immers naar de 'Ware' en de 'Grote Liefde'. Daar is niets mis mee omdat we als mens nu eenmaal onze dromen houden en die soms realiteit zien worden.

Op een site zoals deze wordt erg veel geschreven en vaak ook gemopperd over het verleden en de rugzakjes waarin dat zit opgeborgen. Het is nu eenmaal een feit dat iedereen hier een behoorlijk aantal jaren met een partner heeft doorgebracht en nu op zoek is naar een ander. Als we over die rugzakjes praten, denken we vooral aan verdrietige dingen zoals nog niet verwerkte partnerproblemen. Dat is een moeilijke basis voor een nieuwe relatie, maar het is ook onvermijdelijk om er op een gegeven moment over te praten. Een nieuwe succesvolle relatie is alleen mogelijk als je voldoende weet van je partner om haar of hem ook te kunnen begrijpen op moeilijke momenten. Het is geen onderwerp voor een eerste ontmoeting en eigenlijk is het beter dat je dit soort dingen pas bespreekt als je je bij elkaar op het gemak kan voelen.
En wat heeft die kus langs de Seine nu te maken met rugzakjes? In die rugzak zitten ook die prachtige momenten, waarvan het moeilijk zal zijn om die ooit te overtreffen en misschien wil je dat ook niet eens. Maar dat is iets dat je ook zult moeten kunnen bespreken omdat ook het geluk in het verleden je heeft gemaakt tot wie je nu bent. Als ik een nieuwe relatie zou kunnen opbouwen, zal ik misschien ook weer eens in Parijs komen. Wellicht wandelen we dan zelfs langs de Seine. Maar een kus onder een boom op die plaats zal nooit meer hetzelfde kunnen zijn. Of zullen we het toch maar een keer proberen?


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Realist - 1013 keer gelezen

beoordeeld 3.4/5 (5 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl