Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
donderdag 8 november 2018

Lekker mopperen

Bijna iedereen kent wel van die dagen. Het eerste wat je in de ochtend doet, is je teen stoten in de badkamer. Een lelijk woord is overbodig, want niemand hoort dat immers. Dan herinner je dat je een afspraak hebt (beslist geen date) waar je geen zin in hebt. En natuurlijk gaat er ook nog iets stuk bij het ontbijt zodat er weer een extra klusje op de to do lijst komt die toch al te lang is. Niet omdat je er geen tijd voor hebt, maar gewoon omdat je er geen zin en niemand je ook aanspoort om het eindelijk eens te fiksen. Op zo'n moment wil ik zo graag lekker mopperen. Er was een tijd ( enige jaren geleden) dat er iemand was die naar dat gemopper luisterde en af en toe ook instemmende geluiden maakte. Dat deed ik immers ook als zij haar beklag deed over alles wat onrechtvaardig in de wereld was. Daarbij hadden we ook nog een bijzondere kat. Die kwam uit het asiel na een periode op straat te hebben doorgebracht. Ze heeft daarna nooit meer mensen echt kunnen vertrouwen. Wij, als haar trouwe bedienden, mochten haar af en toe aanraken, maar op de schoot zitten, was er zeker niet bij. En als er bezoek kwam dan liep ze hooghartig weg omdat zij daar niet om had gevraagd. Maar we hadden het over mopperen. Als het wat langer duurde, kwam de kat ook even kijken. Op ongeveer een meter afstand ging ze dan op haar gemak zitten kijken naar de mopperaar (m/v). Als je een paar van die felle ogen op je gericht weet dan is het moeilijk om echt serieus te blijven mopperen, zeker als het nergens om gaat. Het gemopper eindigde dan ook vaak met een aai over de bol van de kat. Vandaag heb ik mijn teen niet gestoten, het is mooi weer, er is nog niets stuk en ook zijn er geen afspraken waar ik geen zin in heb. Maar toch zou ik best even flink willen mopperen. Waarover? Ach dat maakt immers toch ook niets uit. Misschien wel omdat er overal al kerstversieringen te koop liggen en ik eerst nog Sinterklaas wil vieren. Of heel tegenstrijdig omdat het zulk mooi weer is in november en ik dus niet kan mopperen op het slechte weer dat bij deze maand hoort. Maar er is niemand tegen wie ik kan mopperen over dat soort zaken die ook nauwelijks de moeite waard zijn. Tegen vrienden of familie doe je dat niet omdat het vaak ook vanzelf weer over gaat en je liever over andere dingen praat. Mopperen kan ook snel overgaan in zeuren en daar zit niemand op te wachten. Er is ook geen kat meer die die naar mijn verhaal zou willen luisteren en die mis ik dus behoorlijk. Mijn relatie overigens ook maar die heeft de kat tenminste nog gehouden. Die laatste zin was best weer een beetje mopperen. Natuurlijk zijn we allemaal sociale dieren. Vaak hebben we op latere leeftijd ook een zeker netwerk van familie en vrienden waarmee we kunnen praten als we dat even nodig hebben. Niet iedereen heeft die luxe natuurlijk hoewel de social media zoals Facebook het makkelijker hebben gemaakt om contact te houden. Maar het is natuurlijk nog heel iets anders om iemand te hebben waartegen je lekker kunt mopperen en die je zo goed kent dat ze weet wat ze wel en niet serieus moet nemen. Zo'n relatie opbouwen kost vele jaren en dan is het wel eens moeilijk als je aan het begin staat van iets dat een relatie zou kunnen worden. Misschien is het wel makkelijker om weer een kat in huis te nemen en daar tegen te mopperen. Maar het is ook zo spannend om weer iemand te leren kennen en je af te vragen wat zij denkt en voelt. Misschien vindt ze me wel een oude mopperaar!


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Realist - 1097 keer gelezen

beoordeeld 3.29/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl