Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zaterdag 24 november 2018

Samen zijn

Het is half zes en de mobiel meldt een telefoongesprek. Nummerherkenning is uitgeschakeld en ik twijfel even om op te nemen, maar gelet op het tijdstip besluit ik het toch maar te doen. Spreek ik met meneer X?, vraagt een vermoeide stem aan de andere kant en ik weet dat ik beter niet had kunnen opnemen. Maar hij vraagt om maar 5 minuten van mijn tijd en het gaat om een bestaand abonnement. Hij begint en doet zijn best om duidelijk te maken dat hij een prachtige aanbieding voor me heeft. Ik laat hem maar praten en geef geen enkele reactie. Nu een poosje raakt hij een beetje geïrriteerd en vraagt wat bits of ik eigenlijk nog wel luister. Het zal voor hem ook wel het laatste gesprek van die dag zijn en ik neem aan dat hij ook graag naar huis wil. Ik besluit dan ook maar niet boos te worden om zijn toon en vertel hem dat ik echt geen interesse heb en wens hem een prettige avond. De verbinding wordt meteen verbroken. Daar kan ik wel weer om lachen en ik wil haar even bellen maar herinner me dat ze op visite is en besluit te wachten tot ze contact opneemt.

'Blog jij op de datingsite over mij?' vraagt ze als we ergens een hapje aan het eten zijn. Natuurlijk had ik wel verteld dat ik hier blogs schreef maar ze had ze pas gelezen toen een vriendin op bezoek was en nieuwsgierig werd naar hetgeen ik had geschreven. 'Wat vind je er van?' vraag ik onschuldig 'Er staan toch geen vreemde zaken in en je blijft volkomen anoniem.' Nee het is alleen gek als er over je wordt geschreven zonder dat je het weet.' moppert ze een beetje. Gelukkig komt de kelner en vraagt die of we wat willen drinken. Het restaurant is nog relatief leeg en dat betekent dat we rustig door kunnen babbelen. Ik voel me wel een beetje verlegen omdat ik over gedachten hier wel heb geschreven die ik niet tegen haar heb geuit. Ik besluit de blogs nog maar eens te bekijken als ik thuis ben. Hier samen zijn is belangrijk voor mij omdat het gewoon goed voelt en ik op mijn gemak ben bij haar.

Na het verbreken van de relatie 5 jaar geleden, stortte ik me vooral op mijn werk. Ik deed de rotklusjes waarvoor veel gereisd moest worden en ook in de weekenden zocht ik vooral afleiding in het werk. Dat we vrienden zouden blijven was iets dat we hadden afgesproken, maar dat bleek in de praktijk erg moeilijk te zijn. In feite hebben we, nadat er een einde kwam aan wat als een losse flirt was begonnen, nooit meer met elkaar gesproken. Er worden cadeautjes gestuurd op de verjaardagen en af en toe een kaartje van een vakantie-adres of op verjaardagen. Waarschijnlijk reageert iedereen anders op een dergelijke scheiding. Ik voelde in het begin vooral ongeloof. Hoe kon het nu voorbij zijn nadat we ook zoveel mooie en moeilijke momenten hadden meegemaakt. Daarna ging ik die dingen missen die een relatie zo bijzonder maken. Er was immers altijd iemand aan wie ik dacht, ook als we niet samen konden zijn. Als er leuke momenten waren, hoe onbetekenend ook, wou ik die zo snel mogelijk met haar delen. En natuurlijk waren er die momenten dat we wel samen kon zijn, soms gewoon en wandeling of een ander uitje. Het hoefde niet altijd iets bijzonders te zijn.

'Ik ga nu eenmaal liever met vrouwen om ' zeg ik wat onhandig als we gezellig aan het eten zijn. 'Ja, ik ook' zegt zij en lacht me voor de zoveelste keer die avond uit. Dan vertel ik haar ook nog even over mijn telefoontje van het callcenter.


M'n vriendje, mag ik even met je praten
Want 't verwart me, wat er met ons twee gebeurt
Heb jij dat ook, gevoel van angst dat je bekruipt
Als je alleen bent
Want 't is alsof de dagen zonder jou zo hol en bijna leeg zijn
Heb jij dat ook, gevoel van onrust dat 't niet voor altijd
Door kan blijven gaan
Zal die twijfel voor ons blijven bestaan

(Samen zijn, Willeke Alberti)

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Realist - 910 keer gelezen

beoordeeld 2.75/5 (4 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl