Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
woensdag 5 december 2018

Balans

Het is weer de tijd van het jaar. De tijd van de lijstjes. Alhoewel, er zijn er dit jaar nog maar twee over die op mijn sympathie kunnen rekenen.
Weg met dat Woord is ermee gestopt, wat jammer is, want daar zaten altijd leuke ergerwoorden bij. Of woordgroepjes, dat mocht daar ook. Ik denk aan: in je kracht staan, papadag, naar de toekomst toe, zeg maar, een soort van, koffietje, mensenmens en me als bezittelijk voornaamwoord.
Dus wat hebben we nog over? Om te beginnen natuurlijk dé lijst, de Top 2000. Ik weet het, het is een generatiekwaaltje. Stemmen kan nog tot en met vrijdag 7 december, alhoewel met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kan worden voorspeld, dat Queen ook dit jaar de lijst zal aanvoeren met Bohemian Rhapsody, zeker na het immense succes van de gelijknamige film. Vooruit maar, eerlijk is eerlijk, ik heb hem gezien en ervan genoten, van de film. Ook een generatiekwaaltje waarschijnlijk.
Kom ik op de andere lijst, de shortlist voor Woord van het Jaar, met dank aan Van Dale. Het is altijd spannend of er iets bij zit van mijn gading, maar het viel mee dit jaar. Ik maak onwillekeurig ook altijd een sprongetje naar het datingdomein om te kijken of en hoe de woorden daar van toepassing zouden kunnen zijn.
Wat te denken van balanstrutje (een vrouw die carrière wil maken, maar zo bezig is met de balans tussen werk en privé, dat ze nooit echt carrière maakt). Ik moet direct denken aan al die profielteksten, waarin vrouwen bij voorbaat defensief verklaren, dat ze een aanvulling zoeken in plaats van een invulling. Zo breng je het volgens mij nooit verder dan schoudervulling.
Ook leuk: blokkeerfries (iedere man of vrouw die vorig jaar heeft meegedaan aan de blokkade van de A7 om te voorkomen dat tegenstanders van Zwarte Piet konden demonstreren tijdens de intocht van Sinterklaas in Dokkum). In datingland een veelvoorkomend verschijnsel, maar verder absoluut niet provinciegebonden.
Drankhangen (behoeft geen toelichting, lijkt me). In profielteksten ook wel omschreven als: gezellig met een wijntje een filmpje kijken op de bank. Opvallend trouwens dat voor wijn en film vrijwel altijd het verkleinwoord wordt gekozen, maar voor bank nooit. Ook wel weer logisch, want wie wil er nu op een bankjé?
Kom ik bij de kantlijnsporter, iemand die een sport beoefent waarvoor nauwelijks belangstelling bestaat. Als ik moet afgaan op alle openbare weeklachten over het uitblijven van huwelijksaanzoeken, is dit type ‘sporter’ op datingsites beslist oververtegenwoordigd.
Kwispellezen laat ik even voor wat het is, al kan ik me er van alles bij voorstellen in het datingdomein.
Snel door naar vliegschaamte, de schaamte die iemand voelt, als hij/zij vliegt, terwijl er een veel minder belastende manier van verplaatsen voorhanden is. Ik denk direct aan datingschaamte: al die mensen die hun aanwezigheid op een datingsite omstandig menen te moeten rechtvaardigen. (Ja, in de rij bij de kassa in de supermarkt kom ik je niet tegen en ik ben ook geen kroegtijger en ik ga ook nooit naar feestjes en ik zit eigenlijk gewoon de hele week binnen, omdat ik bekaf ben van mijn werk waar ik verslaafd aan ben, maar verder ben ik best gezellig, dus ik dacht, ik probeer het hier maar eens.)
Nog drie te gaan. Eerst de testosterontweet. Zijn we snel klaar mee. Vervang tweet maar door bericht en je kunt het 1-op-1 overzetten.
De yogasnuiver als voorlaatste. Iemand die doorgaans gezond leeft, maar zich af en toe te buiten gaat aan alles wat je maar kunt snuiven. Tegen alle mensen die bij wijze van eerste date voorstellen om naar de sauna te gaan, zeg ik: neem een voorbeeld aan de yogasnuiver! Houd de façade in stand, de uitspattingen komen later wel.
En als laatste de selfieshopper: iemand die op internet (dure) kleiding bestelt om er op sociale media goede sier mee te maken en de kleding daarna terugstuurt. Het is maar een tip mensen.
Ik denk zelf dat balanstrutje hoge ogen zal gooien. Mijn stem heeft ze. En anders wordt het blokkeerfries. Op 18 december om 5:00 uur weten we meer.


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Janszen - 548 keer gelezen

beoordeeld 3.25/5 (8 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl