Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
woensdag 5 december 2018

De zoektocht naar de kerstkalkoen in hotel Santa Claus

De zoektocht naar de kerstkalkoen in hotel Santa Claus….
Het is overbekend dat het aantal nieuwe inschrijvingen op een datingsite niet in alle jaargetijden gelijkmatig is. De tijd kort voor de zomervakantie springt er uit; wie zich in mei inschrijft hoopt dit jaar niet alleen op reis te gaan of genoegen te nemen met een singlevakantie. Overigens is er niets op tegen om zonder reisgenoot op stap te gaan. Zet maar eens de voor – en nadelen van als single op vakantie gaan op een rijtje…
Enkele dagen na de Kerst en Oud- en Nieuw is er weer een piek in de inschrijvingen. Deze potentiële daters hebben de feestdagen in hun uppie doorgebracht of in een groep, waar ze weinig aansluiting bij vonden. Niemand was er bij, waarmee ze een leuk contact hadden. Dan lijkt hen de datingsite de ultieme oplossing om uit hun alleen-zijn te stappen.
Er is nog een periode, waarin velen, vooral mannen hun heil in internetdating zoeken. De maand voor de kerstdagen beseffen zij, dat ze ook dit jaar geen adres hebben waar ze de feestdagen gaan meemaken. Aanschuiven bij familie is geen optie, die hebben allemaal hun eigen afspraken. Een korte kersttrip? Oh nee, weer in zo’n bus van een reisorganisatie de kerstmarkten afstruinen en dan het verplichte diner-dansant op Eerste Kerstdag? Dat hebben ze al eerder beleefd, soms al vaker dan eens. Dan maar inschrijven op een site.
De vraag rijst dan op, welke motieven er spelen om juist dan actief te worden als dater. Zoeken zij serieus naar een nieuwe partner, of enkel naar een adresje om tussen 24 december en 1 januari hun benen te kunnen uitsteken onder een welvoorziene kersttafel die ze als het ware op een presenteerblaadje aangeboden krijgen. Met andere woorden. Het is hun zoektocht naar de goedgebraden kerstkalkoen in hotel Santa Claus, een wel heel voordelig geprijsde locatie. Kosten: een flesje wijn, misschien een kerststukje bij de bloemist en een net gestoomd pak. Vooraf een lekker soepje, garnalencocktail, haricots verts met een mooie champignonsaus, krokant gebakken aardappeltjes, een mooie ijstaart toe… En dan de afwas? De lady zorgt daar toch voor! De volgende ochtend wakker worden in hetzelfde hotel aan een welvoorziene ontbijtdis, na een heerlijke en gezellige nacht…
Misschien is dit allemaal wat gechargeerd weergegeven, maar laten we er niet omheen draaien. Dieren kennen een bronsttijd, en tijd waarin ze heel actief zijn in het banderen van een soortgenoot van de andere sekse. Mensen hebben vaker in het jaar zo’n periode, de tijd vlak voor kerst springt er bij ouderen een beetje uit. De jongere generatie is misschien wat meer bronstig in de lente en de zomer.
Ik denk dat het bij een date in deze periode goed is met elkaar te praten, duidelijk te krijgen, waarom je nieuwe beoogde partner je juist nu wil ontmoeten. Waarom zou je het kerstdiner thuis organiseren? Okay, een kerstmaaltijd buiten de deur kan aardig in de papieren lopen, en je moet altijd reserveren. Maar toch…Een van beiden is niet de kok- ober van het privé hotel.
Ik wens jullie allen fijne feestdagen, en als je toch bij iemand gaat aanschuiven, voel je niet bezwaard door wat ik hier neerschreef. Maar is wees alsjeblieft eerlijk naar elkaar toe!


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Aktivo1 - 489 keer gelezen

beoordeeld 1.5/5 (4 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl