Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zaterdag 1 december 2018

Even “de pensionado uithangen”


Over sommige manieren, waarop we onze tijd doorbrengen, wordt wat denigrerend gedaan. Er zijn hordes ouderen, die de kou in ons land tussen pakweg half oktober en maart ontvluchten om dan een paar duizend kilometer zuidelijker neer te strijken. De reden, waarop jonge mensen die omgeving juist in het zomerseizoen opzoeken vinden wen in hun behoefte om uit hun dak te gaan; drinken, muziek, seks. Onze senioren hebben heel andere doelen voor ’t oog. Behalve dat ze zich vermeien in de veelal aangename temperaturen ontmoeten ze ook heel wat gelijkgestemden uit binnen – en buitenland. De campings in Portugal, zuid-Spanje, Italië en alle landen rond de Middellandse Zee lokken veel 67-plussers uit onze omgeving. Deze landen hebben daarnaast nog meer te bieden, maar om dat te ontdekken moet je meer moeite doen, tenzij je inschrift voor een excursiereis.
Er wordt wat lacherig gedaan over ouderen die de pensionado spelen. Terecht? Mijn ouders deden dit ook, destijds werd ik koud nog warm van hun verhalen,.
Ik wilde die sfeer nu ik zelf “op leeftijd” ben toch ook een keer proeven. Om nu meteen drie maanden mijn stulpje in de Randstad te verruilen voor een campinghuisje in de provincie Valencia was me een brug te ver. Maar een weekje onderzoeken, hoe zo iets bevalt leek me niet verkeerd. En hopelijk kan ik dan nog wat meepikken van de cultuur en de natuur…
Goede vrienden van mij overwinteren al jarenlang ergens halverwege Valencia en Benidorm, in een grote comfortabele camper. De camping heeft plaatsen voor campers, en daarnaast staan er een aantal eenvoudige of iets luxueuzere huisjes. Ik heb de verhalen van mijn vrienden wanneer ze in Holland waren vaak aangehoord; mijn motto is: Zien is weten.
Om kort te gaan, 25 november vertrok ik met wat handbagage met een relatief goedkope vlucht naar deze camping. Een weekje proeven hoe dit bevalt…
Mijn vrienden haalden mij af met hun auto voor een rit van bijna 100 km. Bij aankomst op de camping werd ik warm ontvangen. Ik ben heel sfeergevoelig. Dat dit zo zou meevallen had ik niet gedacht. Oké, het weer werkte 100 % mee, een wandeling langs de plantages met bomen vol sinaasappels, mandarijnen, kaki’s en citroenen ( nadat ik mijn spullen gedropt had ) opende mijn ogen. Zo kan het dus ook! Terug op de camping kreeg ik de jeu de boules baan te zien, de volgende dag speelde ik bijna als vanzelfsprekend mee met Hollanders, Duitsers, een Zweed en een Spanjaard. En wat een aardige mensen! Een andere dag zat ik aan de koffie met zelfgebakken taart (Kuche) achter de camper van een Duits echtpaar. Goed is het als je ook al heb je goede vrienden hen ook in die week niet overloopt. Ook dat ging weer echt soepel.
Het werd me al snel duidelijk dat het merendeel van de gasten op dit terrein oudere echtparen waren, een enkele weduwe of weduwnaar uitgezonderd. Het internationale gezelschap ging heel plezierig met elkaar om, je werd als nieuwkomer direct in de kring opgenomen. Ik ging één dag privé naar Valencia (mooie stad, een aanrader!) en de volgende middag vroeg men hoe je het gehad hebt. Een wandeling naar het strand waar het super rustig was, onderweg raap je de mandarijntjes op die aan de kant van de weg lagen. In de prachtige super van het dorp koop je voor een prikkie een leuk wijntje. Een andere wandeling voerde langs een stroompje, waar ik voor het eerst van mijn leven een schildpad in het wild zag.
En dan de rijstvelden die soms wit zagen van de zilverreigers…
Na een week, die veel vlugger ging dan ik had verwacht, moest ik weer de lucht in. Naar ons kille kikkerlandje. Ik heb in elk geval mijn mening over pensionado’s drastisch herzien.
Een vakantie hoeft niet per sé van allerlei grootse gebeurtenissen aan elkaar te hangen. Met gewoon relaxen is niets mis. Zitten op de veranda van je huisje met een lekker glas wijn? Perfect!

Wel heb ik ontdekt, dat ook zo’n week (of twee) anders zijn, als je dat met z’n tweetjes kunt en wilt doen. Dan moet die ander daar wel voor in zijn…
Wie weet ga ik volgend jaar niet meer alleen pensionado spelen…
Of er iets opbloeit op een camping? Ik heb het niet beleefd. Het kan zomaar gebeuren.


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Aktivo1 - 638 keer gelezen

beoordeeld 1.75/5 (4 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl