Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zondag 2 december 2018

Sunday morning blues

Het is nog donker om half acht op deze zondag. De straat glanst van de regen in het licht van de lantaarns, maar vanochtend geeft dat een weinig romantisch beeld. Gisteravond zullen heel veel gezinnen Sinterklaas hebben gevierd. Ook hier kwam af en toe een Sinterklaas langs in een zwarte taxi. Blijkbaar had de schimmel er toen ook geen zin in met dat rotweer. Ik denk een beetje aan de mensen bij wie het Sinterklaasfeest gisteravond niet is doorgegaan of misschien al vele jaren niet meer op de agenda staat. Zouden die vanochtend last hebben van sunday morning blues? Ik kijk naar de cadeautjes die ik heb gekregen en moet daarom glimlachen. Ze heeft me voor de gek gehouden door te suggereren dat ik maar één geschenkje zou krijgen en dus had ik me keurig aangepast met ook één cadeau. Mijn tijd komt nog wel, denk ik als ik naar mijn vier cadeaus kijk. Maar op deze manier komt het echte blues gevoel op deze ochtend natuurlijk niet aan de orde. Wat zijn vrouwen toch complex peins ik voor de zoveelste keer als ik naar en van de cadeautjes kijk. Geen idee hoe ze kon vermoeden dat ik deze geschenken erg leuk vind. Misschien praat ik wel gewoon te veel tegen haar.

Sinterklaas 2013

We zijn in Bremen om naar de kerstmarkt te kijken. Het is een beetje traditie geworden om rond Sinterklaas uitstapje te maken en de cadeautjes mee te nemen en ter plaatse uit te wisselen. Dit keer is het allemaal een beetje anders omdat we beide eigenlijk wel beseffen dat de relatie bijna voorbij is. Misschien weten we ook niet eens waarom het geen toekomst meer heeft. Het is soms vreemd om te beseffen dat het vaak wel logisch is dat je op jonge leeftijd in een relatie terecht komt op een onbesuisde manier. De verliefdheid laat je dingen doen die je achteraf misschien weer betreurt. Maar ook als je de leeftijd van het onderscheid hebt bereikt, kan het gewoon nog een keer gebeuren. Ik denk terug aan een eerder Sinterklaasfeest toen we uit balorigheid 30 kleine prullen voor elkaar hadden gekocht en ook nog enkele dingen gelijk bleken te zijn. Tenslotte moet je ook om dezelfde dingen een beetje geven om een goede relatie te onderhouden. Overigens blijven niet alleen mannen soms kinderen als het om de liefde gaat, ook vrouwen hebben daar wel af te toe last van. We genieten wel van het uitje maar maken de fout om de relatie al te beëindigen voordat we de geschenken uitwisselen. Nu komt er melancholie in plaats van vreugde en volgt een blue morning. Hebben we spijt? Wel van het einde, maar niet van de relatie.

Wat zoek jij hier eigenlijk?

Natuurlijk lees ik de andere blogs hier ook met de interesse die hoort bij hetgeen je collega's schrijven. Sommige blogs zijn van een bijna literair niveau en andere bieden informatie die voor iedereen die hier ingeschreven staat van toegevoegde waarde kan zijn. Misschien lijken mijn blogs te veel op een succesverhaal in wording en hebben die daardoor minder waarde voor de lezers hier. Wie tussen de regels heeft doorgelezen van hetgeen ik hier heb geschreven weet dat ik blij ben dat ik hier iemand heb leren kennen waarmee ik gezellige tijden meemaak en wie weet hoe het verder zal lopen? Of ik daarover hier zal schrijven, hangt natuurlijk van een hoop zaken af die ik hier niet zal aan vermelden. Ook onze zevende ontmoeting heeft bevestigd wat we eigenlijk ook wel eerder wisten, namelijk dat we het plezierig vinden om in elkaars gezelschap te zijn. Is dat voldoende? Natuurlijk is dat voldoende, mits beide dat ook beseffen en met elkaar kunnen blijven communiceren over wat ze willen of niet willen. Uiteraard loopt dat niet altijd vlekkeloos, anders had ik beslist ook vier cadeautjes voor haar gekocht immers. Maar serieus, waarschijnlijk hebben wij gewoon geluk gehad dat we beide op een ontspannen manier de eerste ontmoeting zijn ingegaan. Dat zal niet altijd kunnen maar wie te snel oordeelt, loopt veel kans om daarna de blues te moeten zingen.


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Realist - 896 keer gelezen

beoordeeld 2.4/5 (5 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl