Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
dinsdag 4 december 2018

Tranen van licht

Het is een mooie titel voor een blog op een datingsite in ieder geval. Maar de verklaring ervoor is eigenlijk heel simpel. Sinterklaas is het land nog niet uit maar de plaatselijke middenstand heeft de blik alweer gericht op kerst. Vooral bij de kleinere winkels met wat exclusievere producten, is het met name kerstbomen en kersverlichting geblazen inmiddels. Een van de meer chiquere winkels hier heeft al vele jaren een bijzondere kerstverlichting. Deze is moeilijk met woorden goed te beschrijven, maar misschien heeft u er ooit één gezien. De verlichting in de boom moet het effect van vallende sterren nabootsen, maar wellicht heeft u nu al begrepen dat door het bewegen van het licht ze ook op vallende tranen lijken. Tranen van licht in december. Misschien hangt het af van de stemming van degene die naar de versiering kijkt. Ik zag veel tranen in de decembermaanden die inmiddels zijn verstreken.

Herinnert u zich nog dat eerste jaar waarin u in aanloop naar de feestmaand december besefte dat alles anders zou zijn deze keer? We zijn een volk dat met name de feesten in de koude perioden gebruikt om samen met de familie te zijn. Het eerste jaar dat ik (weer) alleen was, besloot ik niet naar familie te gaan. Het voelde alsof ik daarmee afbreuk zou doen aan het feestgevoel dat in de gezinnen van mijn beide zusters zou heersen. Natuurlijk stuurde ik de standaard cadeautjes en kaarten die nu eenmaal gebruikelijk zijn in die periode. Maar ondanks aandringen besloot ik thuis te blijven en de feestdagen dit keer volledig over te slaan. Eigenlijk had ik ook zoveel medelijden met mezelf dat ik ik niet eens besefte dat er ook in de nabije omgeving veel meer mensen waren die ook deze dagen alleen zouden zijn en misschien nog met meer pijn dan ik. Daar werd ik pas aan herinnerd toen een collegaatje me uitnodigde om bij haar te komen eten op 1e kerstdag. Haar vriend had haar een paar maanden eerder voor een ander in de steek gelaten en haar met schulden achter gelaten die hij had gemaakt op haar naam. Haar tranen leken wel van licht. De uitnodiging heb ik niet aangenomen maar ontroerden me toch genoeg om te vergeten dat ik het zelf zo moeilijk dacht te hebben.

Het was het de eerste decembermaand die we als stel beleefden. De cadeautjes waren niet erg goed gekozen, maar waren mooier dan enig cadeau nadien. Het eten mislukte grotendeels ondanks alle aandacht die we daar aan hadden besteed. Maar we konden erom lachen en een blik bruine bonen zorgde ervoor dat we in ieder geval geen honger hoefden te lijden Bij de nieuwjaarskus kwamen haar tranen die ze tot dan toe had kunnen vermijden op een oudejaarsavond die vrolijk was geweest tot op dat moment . Tranen van licht, toen ze naar de twee kaarsjes keken die we iedere avond in december aanstaken als we samen waren. Een herinnering aan haar ouders die dat jaar beide waren gestorven na een kort ziekbed. We hadden gekozen om de feestdagen samen door te brengen omdat het voor haar nog moeilijker zou zijn om die in een feeststemming door te brengen bij mijn familie. De kaarsjes hebben nog vele jaren gebrand in de decembermaanden die volgden.

Na een huwelijk dat meer dan 50 jaar had geduurd, overleed mijn vader. De decembermaand daarna probeerden we mijn moeder zoveel mogelijk te steunen en zorgden we ervoor dat ze niet alleen hoefde te zijn. Maar de tranen van licht konden we niet voorkomen. Haar wens was om geen volgende decembermaand meer mee te maken en die wens werd ook verhoord.

Na afloop van deze decembermaand zal weer dating-sunday volgen. Op de eerste zondag in het nieuwe jaar schrijven zich meer alleenstaanden in op een datingsite dan op enige andere dag vanwege goede voornemens maar ook omdat in december vele tranen van licht vloeien.


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Realist - 819 keer gelezen

beoordeeld 3/5 (4 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl