Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
donderdag 6 december 2018

Wat is echt belangrijk?


In ons leven stellen we zonder dat we het door hebben steeds prioriteiten. Eerst dit, dan dat. Er zijn daarbij zaken en acties, die primair zijn. Zonder dat je drinkt, eet, slaapt en er voor zorgt dat je een dak boven je hoofd hebt ben je al gauw uitgeteld. Gepaste kleding om je te wapenen tegen de wispelturigheid van ons klimaat is ook een must, en wat te denken van goede, betaalbare medische zorg?
De reclamejongens en – meiden spelen daar graag op in. We worden warm gemaakt voor hun product, dat veel beter zou zijn dan dat van de concurrent of datgene, waarmee we zelf al jaren dik tevreden over zijn. Het lijkt soms of ze een uitgebreide opleiding geestelijke massage hebben gevolgd..
We zijn het er hopelijk over eens dat relaties belangrijk zijn.
Als je single bent en graag een (nieuwe) relatie wilt is dat dus ook belangrijk voor je. Voor en tijdens je zoektocht op een datingsite ga je met name in je zoekprofiel jouw aandachtspunten benoemen. De hierboven genoemde reclamegasten hebben dan weer een streepje voor op anderen door de kennis, die zij beroepshalve al bezitten, Ook mensen, die werken of gewerkt hebben in beroep, waarin ze met mensen omgaan, denk aan artsen, HR medewerkers en leraren gaan bij het opstellen van hun profiel doorgaans anders te werk, en ze zullen bij een date zich ook anders presenteren. Als gewone dater moet je wel door hun maniertjes heen weten te prikken.
Ik weet niet, of iemand anders het daar al eens over heeft gehad, het is m.i. aardig om eens een top tien van aspecten met waardering in cijfers te maken.
Wat zou het mooi zijn, als ieder in zijn of haar profiel en in de zoekgegevens aangeeft, welke aspecten de hoogste prioriteit hebben. Soms voldoe je net niet of bijna aan een of twee aspecten. Anderen hechten aan bepaalde vakjes meer waarde dan je bij het lezen van een profiel zou opmaken. Daar kom je achter, als je reageert op een profiel en een afwijzing krijgt, terwijl volgens jou het plaatje aardig klopt.
Niet alleen in een profiel maar ook in een persoonlijk berichtje zou je die prioriteiten kunnen accentueren. De ander weet dan waar hij of zij aan toe is.
Een mooi voorbeeld: Als je in jouw profiel zet dat je iemand uit Zuid-Holland zoekt, je woont zelf in Leiden, dan is een date met iemand uit Haarlem te verkiezen boven een date met een persoon uit Dordrecht. Is die afstand wel zo van belang? Het wordt vaak als argument gebruikt bij een afwijzing om andere aspecten, zoals het uiterlijk niet te hoeven noemen, omdat dat soms te pijnlijk is.
Echt belangrijk is volgens mij het eerste moment, dat je elkaar in het eggie ziet.
Ook lees je in summier ingevulde profielen bijna nooit, wat voor de opsteller echt het allerbelangrijkst is. Tenzij je goed tussen de regels door kunt lezen…
Is het niet veel beter lezers die inspanning te besparen en ronduit te zeggen waar het om gaat?
Nog even ingaan op de titel van dit verhaal. Voordat je je zelfs waagt aan het zoeken naar een relatie, is het goed om bij jezelf te rade te gaan, of je daar klaar voor bent.
Ik wens jullie veel succes bij een mogelijke revisie van je profiel. Ik weet uit eigen ervaring hoe lastig het is om teksten goed aan te passen, en hoe moeilijk het zelfs al is om je daar toe te zetten.


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Aktivo1 - 1543 keer gelezen

beoordeeld 2.8/5 (5 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl