Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
woensdag 9 januari 2019

De liefdesverklaring

 

Misschien is het u ontgaan in de afgelopen drukke dagen. Door het ondertekenen van de zogenaamde Nashville verklaring heeft een aantal politici van de kleine christelijke partijen een hoop kritiek op hun nek gehaald. Deze verklaring wordt ook wel een homohaatmanifest genoemd. De verklaring is in 2017 opgesteld door een conservatief christelijk kerk in de Verenigde Staten en geeft aan hoe Christenen moeten omgaan met hun geloof en seksualiteit. De Nederlandse vertaling is getekend door ongeveer 200 Nederlanders vooral uit orthodox Protestante hoek. Hoewel de verklaring op een hoop zaken ingaat die verband houden met het Christelijk geloof zijn de passages over homoseksualiteit erg duidelijk en negatief gesteld.

‘WIJ BEVESTIGEN dat ons zelfverstaan als mannelijk of vrouwelijk bepaald moet worden door Gods heilige bedoelingen in schepping en verlossing, zoals Hij die openbaart in de Bijbel. WIJ ONTKENNEN dat het in overeenstemming met deze heilige bedoelingen is wanneer mensen zichzelf bewust willen zien en positioneren als personen met een homoseksuele of transgenderidentiteit.’

‘WIJ BEVESTIGEN dat de zonde zorgt voor misvorming van seksuele verlangens, door ze niet op het huwelijksverbond, maar op seksuele onreinheid te richten. Deze misvorming omvat zowel heteroseksuele als homoseksuele onreinheid.’

‘WIJ BEVESTIGEN dat het zondig is om homoseksuele onreinheid of transgenderisme goed te keuren. Wie deze wel goedkeurt wijkt fundamenteel af van de standvastigheid die van christenen verwacht mag worden en van het getuigenis waartoe zij geroepen zijn WIJ ONTKENNEN dat de goedkeuring van homoseksuele onreinheid of transgenderisme een moreel neutrale zaak is, waarover getrouwe christenen onderling van mening mogen verschillen’

Ik ben zelf overtuigd heteroseksueel en homoseksualiteit speelt ook geen grote rol op een datingsite zoals deze omdat de meeste ingeschreven op zoek zijn naar heteroseksuele relatie. Toch zetten dergelijke gebeurtenissen (ook het geweld dat nog steeds op straat plaatsvindt bij uitingen van homoseksualiteit) je aan het denken over het gebrek aan tolerantie in delen van onze samenleving.
Persoonlijk geloof ik homoseksualiteit en transgenderisme in een moderne maatschappij geaccepteerde verschijnselen horen te zijn en geen agressie behoren op te roepen. Dat neemt beslist niet weg dat ik mij kan irriteren aan ‘overdreven’ uitingen zoals die bijvoorbeeld plaatsvinden op een gay pride. Dat is dan weer de vrijheid van meningsuiting die ik voor mezelf verwacht in een tolerante maatschappij. Ook geloof ik in een Hogere Macht al ben in geen belijdend Christen. Persoonlijk geloof ik dat bij homohaat en andere verschijnselen van menselijke intolerantie niet religie als basis daarvoor kan of mag worden gebruikt. Wie de wonderen van de wereld om zich heen ziet en daardoor overtuigd is dat er meer is dan wij kunnen bevatten, kan niet geloven dat homoseksualiteit een menselijke misvorming is.

 

Als reactie op de Nashville verklaring heeft het Humanistisch verbond de ‘liefdesverklaring’ opgesteld. ‘Het is van belang de vrijheid te verdedigen om lief te hebben naar eigen wens. Daarom deze verklaring. Een liefdesverklaring aan mensen en een liefdesverklaring aan de vrijheid.’

https://www.humanistischverbond.nl/nieuws/de-liefdesverklaring

 

In mijn volgende blog weer meer over andere soorten liefdesverklaringen.

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Realist - 2266 keer gelezen

beoordeeld 3.88/5 (8 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl