Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
woensdag 9 januari 2019

Geen woorden maar daden ??

De titel van deze blog is de beginregel van het clublied van Feyenoord Deze tophit werd destijds en wordt wellicht ook nu nog uit den treure gezongen door aanhangers van de Rotterdamse voetbalclub.
Er is altijd een spanningsveld tussen de woorden, die we spreken en dat wat we werkelijk doen. Dat kom je overal in je leven tegen.
Allereerst zijn er verschillen tussen wat we op papier zetten, wat we daarna met de mond belijden en hoe de vork echt in de steel zit.
In het nieuwe jaar hebben we voornemens gemaakt, tenminste, dat doe ik wel! Maar wat komt er van terecht? Eigenlijk zou je van die voornemens een Things to do lijstje moeten maken. Zo’n lijstje moet wel realistisch zijn. Natuurlijk kan ik er op zetten, dat ik volgend jaar naar een landhuis verhuis omdat ik de Eindejaarloterij win, maar dat slaat nergens op. Dat ik in de loop van dit jaar niet meer alleen ben is een wens, maar dat kan nooit een voornemen zijn. Hooguit kunnen ik en met mij velen op deze site werken aan het leggen van serieuze contacten. En we kunnen daartoe zoveel mogelijk tijd en ruimte creëren. Hierdoor wordt het mogelijk die wens te verwezenlijken.
Als je dat, wat er op het lijstje staat na verloop van tijd kunt doorkruisen, dan geeft dat een goed gevoel. In mijn blog over afspraken heb ik dat voor de dagelijkse zaken al beschreven. Dat lijstje is ook uitermate geschikt voor je grote plannen. Je belooft als het ware jezelf dingen. Is het wellicht handiger met kleine ideetjes te starten?
Een overbekend voornemen is stoppen met roken. Daar hoef ik zelf niet aan te werken, eenvoudig weg omdat ik nooit heb gerookt. In de top tien van goede voornemens staat dit plan hoog genoteerd.
Ik stel een ander plan voor, dat niets kost en waarmee ieder van ons veel waardering zal oogsten. Als in het profiel staat dat je altijd een berichtje terug krijgt is dat niet een wet van Meden en Perzen. Zullen we in het nieuwe jaar op elk berichtje dat we ontvangen binnen afzienbare tijd reageren? Ook een af-berichtje is een reactie. Inderdaad is de motivatie daarin een heikel punt. Je durft niet iemand te kwetsen als je iemand zo’n berichtje zendt als je geen contact wilt omdat het uiterlijk of andere gevoelige zaken niet matchen met waar je zelf voor staat. Tegelijk bescherm je jezelf omdat je niet in een contact en misschien in een relatie stapt, waar je geen goed gevoel bij hebt. Toch hoop ik, dat we allemaal de moed en inspiratie krijgen om te reageren.
Daadkracht en oprechtheid, dat zijn zaken die in het nieuwe jaar ons zouden moeten vergezellen… Diezelfde daadkracht werd ook de Rotterdamse voetbalclub toegedicht.


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Aktivo1 - 2061 keer gelezen

beoordeeld 2/5 (3 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl