Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
vrijdag 8 februari 2019

Intimiteit

Intimiteit
Intimiteit en Seks. Beiden zo dicht bij elkaar, met afzonderlijke betekenissen de ene niet belangrijker dan de andere, waarbij het één tot het andere kan leiden. Maar intimiteit is zoveel meer dan alleen maar die connectie die we vaak geneigd zijn met seks te verbinden. Gearmd lopen met je moeder, met je vriendin. Armpjes rond je nek van je kleinkind, een arm als troost rond iemands schouders. Je kinderen knuffelen, ook al zijn ze 40 en boven de twee meter. Men voelt zich met elkaar verbonden en vertrouwd. Men straalt een innigheid naar elkaar uit.

Intimiteit in een relatie is in al je vezels weten en voelen dat er een verbinding bestaat. Dat je je aan elkaar kunt overgeven, omdat je elkaar volledig vertrouwd. Je kwetsbaar kunt opstellen, zonder de angst dat die ander je pijn zal doen, je uit zal lachen. Wat is er mooier dan dat je je diepste geheimen, belevenissen met iemand bereid bent te delen. Jezelf blootgeven en dan bedoel ik figuurlijk zonder de kleren uit te doen, die ander toelaten in je leven. De gevoelens van het samen zijn tegen de hele wereld is een uniek ervaring wanneer je dit meemaakt. Het maakt je partner tot iemand die gevoelsmatig het dichtst nabij is. Het zijn die verlangens naar eenheid welke we als single zo kunnen missen, weer willen beleven. Ook al zijn we gelukkig in het alleen zijn.

Als ik voor mezelf spreek, vind ik intimiteit van groot belang, zowel geestelijk als fysieke aanrakingen. Echter ik ben een vrouw en besef heel goed, dat mannen er anders over kunnen denken. We zijn als ouderen de leeftijd al lang gepasseerd, dat we seks als één van de belangrijkste belevenissen vinden in ons leven. Ik weet dat ik nu generaliseer, maar heb een groot vermoeden dat het zo is. Daarbij hoeven we niet meer voor nageslacht te zorgen….hoewel…..nu moet ik toch oppassen. Mannen zijn daar tot op hoge leeftijd nog toe in staat en wie weet staan ze nog eens voor die keuze, die wens. Kijk bijvoorbeeld maar naar Rob de Nijs. Ik heb het gelezen, heb het niet van mijzelf, maar vind de uitleg wel aardig kloppen: “Mannen denken dat seksualiteit en intimiteit hetzelfde zijn. Bij vrouwen is seks de overtreffende trap van de gevoelde intimiteit”. Maar misschien dat bij mannen op oudere leeftijd ook de intimiteit een voorname rol zal gaan spelen. Ik ben maar een leek, heb het ook nog niet meegemaakt. De ervaringen die ik meemaakte tijdens enkele dates en de seksueel getinte opmerkingen in berichten doen me anders vermoeden. Weer wil ik niet generaliseren. Waarschijnlijk heb ik hartstikke ongelijk, wie een man is mag het zeggen, uitleggen bovendien.

Vanuit het intiem worden met elkaar, vind je elkaar en leer je elkaar kennen. Van daaruit kan de seksualiteit een rol gaan spelen, echter het hoeft niet.

Een mooie weg om te bewandelen indien je aan het begin staat van een nieuwe relatie.

Liefs,
Monique


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door monique3 - 1415 keer gelezen

beoordeeld 3.11/5 (9 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl