Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zondag 10 februari 2019

Stamppot zuurkool en worst

 

De afgelopen week is er in deze blogs het een en ander geschreven over intimiteit en seks. Is er een duidelijk verschil tussen deze begrippen en denken mannen en vrouwen daar ook anders over?

 

“Mannen denken dat seksualiteit en intimiteit hetzelfde zijn. Bij vrouwen is seks de overtreffende trap van de gevoelde intimiteit”. (bronvermelding: http://www.idee-pmc.nl/relaties/relaties_intimiteit_seksualiteit.html) 

Ook ik gebruik dit citaat nog maar een keer, omdat het voor psychologen aangeeft dat er wel een verschil is hoe mannen en vrouwen erover denken, maar dat dit verschil slechts zeer beperkt is. Voor een man is seks een van de manieren om intimiteit uit te drukken en misschien wel te benadrukken. Voor een vrouw zijn er meer gradaties in intimiteit binnen een liefdesrelatie. Seks is daarbij de meest duidelijke vorm waarmee een vrouw kan aangeven dat zij zich verbonden voelt met een partner. Dat laatste zal wellicht dan weer te maken hebben met het feit dat seks door de natuur toch bedoeld is om nageslacht te verwekken. Een vrouw zal in de periode dat ze kinderen op de wereld kan zetten dan ook zeer zorgvuldig selecteren welke partner ze voldoende vertrouwt om daar een of meer kinderen van te krijgen.

En hoewel we op veel manieren nog steeds worden beheerst door die instincten die de natuur ons heeft meegegeven, hebben we als slimme apen toch een aantal methoden gevonden om ons te onttrekken aan waartoe de natuur ons lijkt te dwingen. Psychologen zijn het er al een behoorlijke tijd over eens dat de behoefte aan seks op vrijwel iedere leeftijd gelijk is bij mannen en vrouwen. Door moderne voorbehoedsmiddelen is het voor vrouwen ook minder problematisch om een seksuele relatie aan te gaan als de kans op ongewenste nakomelingen toch praktisch nihil is. En op een bepaalde leeftijd is dat ook helemaal niet meer aan de orde.Toch wordt er op deze site nog regelmatig melding gemaakt door vrouwen dat mannen vaak seksueel getinte opmerkingen maken in onderlinge contacten en blijkbaar ook verwachten dat een date in bed hoort te eindigen als die naar behoren verloopt. Dat lijkt dan niet overeen te komen met de opvattingen binnen de moderne psychologie.
Is dit dan wellicht een cultureel verschijnsel dat vooral nog voorkomt bij ‘onze generatie’ waarbij een deel van de mannen nog probeert een deel van de verloren dominantie terug te winnen? Persoonlijk denk ik niet dat het een erg kansrijke methode is en ook weinig vrouwen zullen ‘toegeven, tenzij ze dar zelf willen

Hans Hellmut Kirst was een bekend schrijver van oorlogsromans waarin hij in staat bleek menselijke emoties in bijzonder heftige situaties goed te kunnen beschrijven. In een van zijn romans komt het volgende verhaal voor.

Het is een pas getrouwd stel: hij een knappe officier uit een familie van adel, zij een beeldschone jonge vrouw uit een gegoede familie. Het is oorlog en hij raakt zwaar gewond. Hij overleeft het net maar zal nooit meer de liefde met haar kunnen bedrijven. Hij houdt van haar en ze zoeken een ‘oplossing’. Die vinden ze in een lompe en domme lagere officier. Zij zal nooit verliefd worden op een dergelijke man en deze man is alleen bedoeld om haar die paar momenten van ‘slijmerige verrukking’ te bezorgen. Maar beide gaan kapot aan deze situatie.

Liefde zonder seks is niet altijd mogelijk.

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Realist - 1354 keer gelezen

beoordeeld 3.4/5 (5 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl