Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
donderdag 14 maart 2019

Een tweeluik over zotheid

Maar weinig relaties zouden standhouden als niet de onverschilligheid of stompzinnigheid van mannen ervoor zou zorgen dat het meeste wat vrouwen doen, geheim blijft. Een vrouw is een dom en dwaas wezen, maar ook grappig en aardig. Desiderius Erasmus(1466 – 1536) was een Nederlandse priester, filosoof, schrijver en humanist. Zijn middeleeuwse wijsheid had maar zo 21ste -eeuws kunnen zijn.

Arnon Grunberg (1971) is van orthodox Joodse komaf, profileert zich als antireligieus en ook hij neemt graag de mensheid en haar verdwazing op de hak:

"Begrepen worden is een waanidee, gebaseerd op de illusie dat we tot elementaire zelfkennis kunnen komen. (.....) Het is vragen om frustraties en misverstanden. Je kunt je veel beter pragmatisch tot iemand verhouden. (.....) Ik hoef niet begrepen te worden, ik wil geliefd worden. Dat iemand denkt: Wat een leuke toevoeging dat hij er is. Of: Ik zou hem missen als hij er niet meer zou zijn. Om dan ook nog begrepen te worden..."

Gewoon minnen, bemind worden, wat willen we dan nog allemaal wel niet meer als (gewoon?) een leuk leven leiden. Willen we dat nou werkelijk echt ‘begrepen worden’ of blijven we elkaar frustreren, misverstaan en blijven we van alles van elkaar verwachten en veronderstellen, zelfs eisen ook.

De mensheid zij geprezen, schreef Arnon Grunberg. En: Geen beest is zo belasterd als de mens. Mensen werden en worden ontmaskerd door de satire en provocaties van Erasmus en Grunberg; ontdaan van dikke lagen geschminkt vernis. Weg met sprookjes en de wetten van de poppenkast! Het leven is een klucht. (Het Parool, Alle Lansu)

Liefde is begrijpen wat de ander niet zegt.


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door DenDonck - 1180 keer gelezen

beoordeeld 2/5 (4 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl