Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
donderdag 14 maart 2019

Laughter in the rain

Ruziemaken als het regent (augustus 2011)

Het regent en dat zal volgens de berichten ook zo blijven voorlopig..We hebben een paar vrije dagen en daarom een uitje gepland aan zee. Niet de meest ideale bestemming bij dit weer, maar de zee verveelt ons nooit. Ik sta te wachten op Centraal Station Utrecht en moet glimlachen als ik je zie aankomen en jij blij bent me te zien. In de trein hangt de geur van natte regenjassen en wordt er flink gemopperd op het weer. Buiten is het grijs en de regendruppels glijden langs de raampjes. We zijn eigenlijk de enige reizigers die tegen elkaar blijven praten in deze coupé en ik zie af en toe medepassagiers die in gedachten met hun ogen rollen vanwege het vrolijke gebabbel dat vandaag niet echt bij de sfeer lijkt te passen. ‘Wil je een boterham?’ Eigenlijk heb ik geen trek maar ik weet dat je die speciaal voor me hebt meegebracht omdat ik het altijd vergeet neem die gretig aan. Even later krijg je een appje en je stuurt een kort antwoord. ‘A zegt dat het echt geen weer is voor een strandvakantie’. Meteen slaat mijn stemming om. A is je beste vriendin en ik heb een hekel aan haar omdat ze zich altijd met jouw leven wil bemoeien en er nooit iets goed genoeg is voor haar. Ik grom een kort antwoord en ga naar buiten zitten kijken. Ik zie dat jij verbaasd naar me kijkt en daarna je schouders lijkt op te halen en ook naar buiten gaat turen.

We komen in Leiden aan en moeten nu de bus naar Noordwijk nog nemen.Jij praat af en toe tegen me maar ik beperk me tot ja of nee. Als we staan te wachten op de bus zorg ik er bewust voor dat jij helemaal droog blijft en ik grotendeels in de regen sta. Je ziet wat ik doe en ik merk dat jij nu ook boos op mij begint te worden. Jij zwijgt en ik zwijg en in de bus lijkt het alsof we vreemden zijn die naast elkaar op een bankje terecht zijn gekomen. Inmiddels ben ik boos op mezelf vanwege deze onzin, maar als jij je knie tegen de mijne drukt als een gebaar van goede wil, haal ik mijn knie weg, Ik zie dat jij even je lippen op elkaar perst. De hotelkamer heeft zeezicht en terwijl jij normaal gesproken altijd de tijd neemt om daar van te genieten, kijk je er nu niet eens naar. ‘Wat is er?’ vraag je. Even overweeg ik door te gaan met mokken, maar dan volgt een lange klacht over A en leg ik uit dar ik niet snap dat A alles ‘moet’ weten wat wij doen. Jij vertelt me kalm dat het berichtje niet van je vriendin maar een tante kwam, die dit weekend bij je op bezoek was geweest. Ik ben compleet verbijsterd en zeg dan sorry. Even later kom je bij me op schoot zitten en kijken we samen naar de regen en de grijze zee. Ik veeg je lange haren even weg en geef je een kus in de hals als extra excuus. Die avond in bed leg je me uit dar je A kent sinds de tweede klas van de basisschool en dat er tijden zijn geweest dat ze heel veel voor je heeft betekend. ‘Laat me niet hoeven kiezen, X’. Ik verzeker je dat je dat nooit zal hoeven te doen. Maar ik voel ook dat ik vandaag iets heb gedaan wat niet te herstellen zal zijn. Later zouden er ruzies volgen over onderwerpen waarover minder eenvoudig overeenstemming kon worden bereikt.

Hoe lang duurt het voordat je iemand goed genoeg kent om te kunnen beoordelen of een relatie zou kunnen standhouden? Een uitgebreid profiel of zelfs een eerste ontmoeting zal in ieder geval vrijwel nooit voldoende indicatie kunnen geven.


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Realist - 1316 keer gelezen

beoordeeld 3.33/5 (6 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl