Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
maandag 25 maart 2019

Verliefdheid

Ik heb een verleden, ja….hoe ouder ik word hoe meer verleden. Een verleden, dat bewust, of onbewust een rol speelt in mijn dagelijks zijn. Het leven heeft me dingen geleerd. Hoe ik met die ervaringen om ga ligt aan mijzelf. Hoe ik ze interpreteer. Negatief, of positief benader. Enkele liefdes gekend. Mijn eerste vriendje, een verliefdheid zo intens en nog zo puur. Alles wat je in je jonge leven voor het eerst meemaakt, voor het eerst ontdekt, brengt je beleving tot grotere hoogten, wat tevens maakt, dat het later nooit meer zoals de eerste keer zal zijn. De grote liefde van mijn leven, waar helaas door overlijden van mijn lief na 42 jaar een eind aan kwam. Wat mis ik die vertrouwdheid, het weten dat je er altijd voor elkaar bent, in voor en tegenspoed.

Echter ik werd weer verliefd. Niet meer zo “piep…..”, maar ook nog niet zo “stok…”. Ik vond het bijzonder om mee te maken. Vooral dat leeftijd geen enkele rol speelt bij het beleven van gevoelens voor iemand. Mijn omgeving dacht daar toch iets anders over. Niet dat ze mij het geluk van de hele wereld niet gunden, maar mijn naasten vonden dat men mij moest waarschuwen, en men deed dat dan ook. Achteraf heeft iedereen gelijk gehad, want de relatie is stukgelopen op de punten waarop men mij had geattendeerd. Maar toch….het is verre van leuk wanneer er op jouw nieuwe liefde negatief gereageerd wordt. Ik denk ook wel, dat verliefdheid je in een roes brengt waarin je dingen niet altijd even scherp ziet. Gelukkig ben ik vrij nuchter en zal heus niet in het “blind zijn van verliefdheid” in zeven sloten tegelijk belanden. Ik ergerde me dan ook aan al die goedbedoelde adviezen. Ik ervaarde het als bemoeizucht met mijn leven. Geef mijzelf de kans het te ontdekken! Op jonge leeftijd, mijn eerste vriendje, hevig verliefd, verloofd…..Mijn ouders gaven mij allerlei adviezen, zagen het in hem eigenlijk niet zo zitten. Ik heb me laten beïnvloeden en het uitgemaakt. Heel veel spijt en verdriet over gehad. Deze pijn uit het verleden wilde ik niet meer meemaken en had wel degelijk invloed op het heden, omdat ik wilde voorkomen, dat mij nog zoiets zou overkomen. Echter men had het zaadje geplant en het groeide gestaag uit tot een boom waar ik niet meer om heen kon, zonder het te zien. Gevoed door voorvallen die steeds indringender en vaker voorkwamen, waarbij ondertussen mijn wereldje steeds kleiner werd. Omdat ik altijd vind, dat je eerst het goede in de mens moet zien, duurde het wat langer eer ik mezelf toegaf dat ik moest ophouden het een kans te willen geven. Ik zag het goede, maar niet alles was echt, ik werd misleid. Zonder die inmenging in mijn privéleven, want zo blijf ik het zien, had ik het ook wel ontdekt, het zou alleen misschien iets langer geduurd hebben. Ik zie het als een levensles, doch heeft wel tot gevolg dat mijn spontaniteit wat betreft het daten wel wat heeft ingeboet.

In feite veranderd er niet zoveel in de situatie wanneer er op jonge, of oudere leeftijd een nieuwe liefde opduikt. iedereen zal aan die persoon moeten wennen, mee dienen te dealen. En ook iedereen zal er wel een mening over hebben. In een kleinere leefomgeving heeft ook bijna iedereen er wel een oordeel over. Vooral het naar buiten toe treden met een nieuwe partner, vindt men in de woonomgeving soms ongemakkelijk, is mijn ervaring. Sommigen zijn onhandig in het benaderen, weten niet hoe ze moeten reageren op die nieuwe situatie, die met de vorige partner zo vertrouwd was. Door mijn weduwe zijn was mijn positie in de samenleving veranderd. Ik vond dat lastig te ervaren. Het leek mij wel of ik opnieuw mijn plek moest zien te vinden, terwijl ik er niets aan kon doen, het mij was overkomen. En wanneer je daar boven op nog aankomt met een nieuwe levensgezel, lijkt dit beeld niet meer in het normale plaatje te passen.

Op oudere leeftijd heb je niet meer met ouders te maken, maar zijn we zelf ouders die opnieuw verliefd worden. En daarbij spelen gevoelens van kinderen, als we die hebben, natuurlijk wel een grote rol. Het heeft zeker een inpakt om vader, of moeder intiem te zien met een ‘vreemde” die ook hen leven binnen wandelt. Het is voor de kinderen net zo goed een gewenning. Het is dan ook bijzonder prettig indien men het met elkaar zal kunnen vinden. Iedereen mag van mij vinden en oordelen over mij wat ze willen, maar ik zal altijd rekening blijven houden met en blijven zorgen voor een goede verstandhouding met mijn kinderen, die mij dikwijls alle geluk in mijn leven toewensen.

“We willen dat je gelukkig bent Mam”.

Verliefd worden en zijn is heerlijk. Je moet echter niet de realiteit uit het oog verliezen. Zeker blijf ik nog uitzien naar het opnieuw kunnen beleven van die verliefdheid…….Wie weet……..

Liefs,
Monique

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door monique3 - 1210 keer gelezen

beoordeeld 3.94/5 (16 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl