Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zondag 7 april 2019

Geluk is niet zo ver weg

Zondagmorgen half acht, gewekt door de klanken : “The Sound of Silence”. Ik had vergeten het alarm uit te zetten. Ik vond het niet erg. Bovendien ben ik te rusteloos nu om te blijven liggen, mede door het vooruitzicht, dat het een mooie dag beloofd te worden. De zon begint over het dak te piepen en zet de knoppen van de druivenstruik tegen het tuinhuis in het licht. Na het ontbijt trek ik mijn wandelschoenen aan. Mensen zie ik niet, verkeer is er nauwelijks. Gordijnen en jaloezieën bij de meeste huizen nog gesloten. Het geluid van de vogels voert de boventoon. Stilte…. Gevoegd bij het vroege, nog wat nevelige licht van de opkomende zon maakt dat ik mij gelukkig voel. De sfeer en de diverse momenten van het geheel die de prachtige natuur ons biedt, beroert me.

Lente, alles in de natuur staat op ontwaken. Ik wandel langs de Vliet. De nog lage schaduwen weerkaatsen op het water, zonder beweging, zo glad als een spiegel. Rustig dobberen eenden en waterhoentjes. Ik zou willen dat ik een schilder was, of woorden kon vinden om dit beeld vast te leggen, of te kunnen omschrijven. Op het smalle paadje kom ik iemand tegen. We maken een praatje. We kunnen onze gevoelens delen over hetgeen we ervaren. Zomaar, zonder die persoon te kennen , samen hetzelfde beleven, van hetzelfde genieten.
Het zou zomaar tijdens een date kunnen gebeuren. Dezelfde gevoelens op hetzelfde moment kunnen beleven. Maar vaak gaat het zo moeizaam. Allereerst al via de start van de berichtjes over en weer. Dan is er nog het nieuwsgierige, het blije, enthousiaste gevoel, dat je samen belangstelling voor elkaar hebt. Daarna volgen de realistische berichten over afspraak maken. Waar, wanneer en hoe laat men elkaar gaat zien. Uiteindelijk het elkaar ontmoeten. Het spontane, zoals het met de eerste interesse in elkaar begon, is dan al verdwenen. We tasten elkaar af, waarin kunnen we elkaar vinden.

Wanneer er niet direct zo’n overeenkomst is, zoals gebeurde bij mijn wandeling, vind ik het soms een moeizaam proces. Het is eigenlijk niet vreemd, omdat we onze wensen teveel laten prefereren boven de spontaniteit van deze ontmoeting. Ons verlanglijstje staat bol van verlangens. Teveel om op te noemen en dan wensen we op korte termijn ook nog de Liefde te ervaren. Het is een onmogelijke opgave.

Vanmorgen heb ik ervaren dat je het geluk in je leven niet ver hoeft te zoeken. Heb het ook nog kunnen delen. En…..op een dag…..zal ik iemand ontmoeten waarbij een beleving ons bij elkaar brengt en we samen ons de tijd gunnen de liefde tussen ons ook te ontdekken.

Geniet van de dag. Geluk zit in jezelf.

Liefs,
Monique

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door monique3 - 885 keer gelezen

beoordeeld 4/5 (10 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl