Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zaterdag 13 april 2019

Loos

Ik moest door wat ik zoal meemaak en lees ,denken aan dat meisje dat loos was.
Het ondeugende meisje vermomde zich als jongen om te kunnen gaan varen. Haar bedrog kwam uit toen ze in de kajuit moest komen voor een pak ransel. Daarbij moest haar bovenkleding uit met als gevolg dat de kapitein zich aan haar vergreep en haar bezwangerde.
Toploos, ohne Oben, met ontblootte borsten, worden wij meisjes en vrouwen dus opeens wel heel aantrekkelijk of begeerlijk. Of gewoon een lustobject voor mannen die zich te lang onthouden hebben of die wellicht te weinig borstvoeding hebben gehad? Dacht hij wellicht: “krijg nou tieten?”
Er was een tijd dat ik ook graag bloot of zonder topje zonde, toen alles nog fris en fruitig was en de zwaartekracht er minder grip op had. Al snel bleek dat mezelf letterlijk bloot geven nog steeds door veel mensen werd geassocieerd met seks. Vooral in de regio’s waar kerkgang en de christelijke moraal in ere werden gehouden waren er mannen die hun ogen en soms hun handen niet van ons af konden houden.
Met andere woorden: ben je te bloot dan vraag je er om. Dan zien mannen niet de kleur van je ogen , of je prachtige, iets gehavende ontwapenende glimlach, je jubeltenen , aardbeineus of klots knieën……….
Volgens Wikipedia wendde het meisje haar charmes aan om “de kapitein op andere gedachten te brengen”. Dus geen afranseling maar een vurig liefdesspel? In mijn poging tot romantisch realisme kies ik toch voor bovenstaande uitleg. Het liedje is ten slotte in de achttiende eeuw geschreven.
Lees en huiver:
Daar was laatst een meisje loos
Die wou gaan varen voor zeematroos.
Zij nam dienst voor zeven jaar
Omdat zij vreesde voor geen gevaar.
Zij nam mee haar kist aan boord
Gelijk ook een jongen, gelijk ook een jonge matroos behoort.
Zij moest klimmen in de mast,
Maken de zeilen met touwtjes vast.
Maar bij storm en tegenweer
Sloegen de zeilen van boven neer.
Zij moest komen in de kajuit
Voor een pak ransel trekken de bovenkleren uit.
Zij sprak: Kapteintje, sla mij niet,
Ik ben een meisje zoals gij ziet.
Eer het schip nog was aan wal
Had ze een jong matroosje al.
Zij sprak: Moeder wees niet boos,
Ik was gaan varen als zeematroos.
Van een die mij oprecht bemint
Heb ik dit leven, heb ik dit allerliefste kind.
Maar eer het weder Pinkster is
Word ik zijn vrouwtje, ja, gewis.

Vrolijk Pasen!


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Pie58 - 1871 keer gelezen

beoordeeld 3.14/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl