Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
woensdag 15 mei 2019

Aan het lijntje houden - De match van je leven!

Er zijn woorden in onze Nederlandse taal die in allerlei situaties gebezigd worden. Als taalfreak houd ik ervan een woord uit te diepen.

Een axioma is een niet bewezen, maar als grondslag aanvaarde bewering. Het eerste axioma uit de euclidische meetkunde luidt, dat elk tweetal punten door een rechte lijn kan worden verbonden. Wanneer ik het woord “lijn” de revue laat passeren verwonder ik me er over, hoe vaak dit voorkomt in de omgangstaal. Ik kijk even naar onze zuiderburen; in Nederland hebben we de afgelopen decennia allerlei min of meer exotische namen aan bedrijven gegeven die het openbaar vervoer verzorgen. Denk maar aan Veolia, Connexxion, Arriva. In Antwerpen heet dit bedrijf domweg “De Lijn”!

Het woord lijn wordt in datingland en dus ook op deze site in niet zo positieve zin toegepast. Lijnen worden als iets beklemmends ervaren, het zijn kaders waar je niet van af mag wijken, anders word je genadeloos afgestraft. We moeten dus binnen de lijntjes blijven. Wie bepaalt wanneer je de grenzen overschrijdt? Dat zijn dezelfde mensen die de lijntjes hebben getrokken. Bij grensoverschrijdend gedrag kun je langs de lijn blijven staan of in de bres springen, je nek uitsteken. Als je dat niet al te behoedzaam doet word je al snel terug gefloten.

Zo is het dagelijkse leven heel goed te vergelijken met een voetbalwedstrijd. En, u raadt het al, zelfs daten kun je vergelijken met een wedstrijd om de KNVB beker of de beker van de Champions League. Dan zijn de actieve daters de spelers op het veld. In elke “wedstrijd” zijn personen, die een bijzondere functie hebben. Er zijn twee teams, niet verwonderlijk dat het een vrouwen- en een mannenteam is. Er is een scheidsrechter en er zijn twee grensrechters. Zullen we de beheerders van de site promoveren tot scheidsrechter en de webmasters tot grensrechters? Anders dan in real life heeft niet iedere speler tijdens de hele wedstrijd dezelfde positie. Soms ben ik aanvaller, dan zoek ik bewust de kant van de andere partij op, soms stel ik me defensief op. Af en toe zit ik een tijdje op de reservebank. Er zit heel wat publiek op de tribune! Stilletjes hopen ook zij een keer mee te kunnen spelen. Het publiek zijn diegenen, die niet actief daten. Ze roepen wat of zingen het clublied, u raadt het al, dat zijn de meesten op Things2share.

Voordat de wedstrijd kan beginnen moet het speelveld in orde zijn. De webmasters hebben daarbij hulp van hun maten, die het veld indelen, met een karretje trekken ze krijtstrepen, het zijn dus de lijntrekkers. Langs de lijn staan reporters. Soms zijn dat de gratis leden maar ook betalende leden. De spelers moeten regelmatig trainen. Die training bestaat bij het daten uit het opstellen en bijhouden van hun profiel.

Het gaat erom, dat iedereen zich aan de spelregels houdt. Rechtlijnig opereren is van belang. Helaas is het zo, dat anders dan in een echt voetbalteam de individuele spelers van hetzelfde team elkaar niet altijd welgezind zijn, ze vallen elkaar zelfs af. Ze vergeten ook dat ze nog een of meer coaches hebben, het thuisfront in de vorm van familie of vrienden. Het is jammer, dat ze niet goed luisteren naar wat het thuisfront hen aanraadt, maar veel meer gehoor geven aan wat het publiek, de leden van de site die niet of weinig daten hen toeroepen. Om die aanmoedigingen of blijken van afkeuring kracht bij te zetten maken ze gebruik van een lijntje. Dat is dan weer Things2share. Voor de spreekkoren bedienen ze zich van filmpjes van Youtube, dat voorkomt schorre kelen. Die spreekkoren kunnen alle kanten opgaan, ze gaan zelfs een eigen leven leiden. Enkele spandoeken zijn zelfs zo uitgebreid, dat er grote stukken textiel voor nodig zijn. Even raden? Dat is dan een blog. Soms wordt er gescoord. Joepie! De scheidsrechter maakt hier graag gewag van in de vorm van een succesverhaal..

Spelers uit het mannenteam gaan vaker in de aanval dan die van het vrouwenteam. Het doel bestaat uit die ene dame, die in hun idee het meest past bij wat ze willen bereiken. Ze willen graag scoren.. Niet altijd letten ze er op om binnen de lijntjes te blijven. Dan moet er ingegrepen worden door de scheidsrechter, vaak op advies van de grensrechters. Leden van het damesteam dribbelen nog wel eens erg lang, en – even raden? – dan wordt de aanvaller aan het lijntje gehouden. Daarmee ben ik weer terug naar het uitgangspunt. Mijn vraag: Is daten echt te vergelijken met een voetbalmatch? Of gaat die vergelijking niet op?


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Aktivo1 - 959 keer gelezen

beoordeeld 1.88/5 (8 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl