Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
maandag 13 mei 2019

‘Als hij zijn handen maar thuishoudt’

Maandag, 13 mei 2019 

Als we elkaar weer ontmoeten pak ik je misschien iets steviger beet dan ik had bedoeld en je giechelt een beetje vanwege dat duidelijke enthousiasme. Maar er is geen enkele reden om er verder over te praten omdat we weten wat we aan elkaar hebben en er vertrouwen is over en weer op dit punt. Na twee eerdere dates had jij me uitgenodigd om bij je thuis langs te komen. Dat vond ik prettig omdat jij ook daarmee een vertrouwen uitte dat ik niet zou willen beschamen. Sommige dingen spreek je uit zonder erover te praten, maar onduidelijkheid kan ook tot onnodige problemen leiden.

Amsterdam, 200x

De voorstelling is laat afgelopen en we hebben ons nog even vermaakt op het Leidse Plein. We lopen naar ons hotel en stoeien wat bij de lift totdat iemand afkomt op het geluid. Bij jouw kamerdeur neem ik afscheid. Het is de derde keer dat we uitgaan, maar dit keer zijn we niet in gezelschap van anderen. We kennen elkaar al langere tijd en in onze gesprekken flirten we behoorlijk heftig. Om je niet onder druk te zetten, heb ik de twee kamers voorgesteld en daarna hebben we er niet meer over gesproken. Op de kamers chatten en flirten we nog een beetje, een paar meter uit elkaar. Na het ontbijt de volgende ochtend, ben ik eerder klaar met inpakken en meld me op jouw kamer. Veel heb je niet bij je en even later kom je naast me op het bed zitten. We praten wat en dan neem jij het inititief. Een paar minuten later wordt de deur opengedaan en klinkt met een onvervalst Amsterdams accent: ‘Sorry hoor, ik dacht dat jullie al weg waren’. Beiden hadden we nooit verwacht nog eens betrapt te worden op een hotelkamer. We kunnen erom lachen, maar zijn ook blij dat de schoonmaakster niet een poosje later is komen opdagen. Daarna nemen we altijd maar één hotelkamer en gebruiken de ‘niet storen’ kaart als dat nodig is .

Omgeving Zwolle, jaren zeventig vorige eeuw

Na een jaar elkaar sporadisch te hebben ontmoet, zijn we weer terug waar we geweest zijn : verliefd en zorgeloos. Natuurlijk zijn we ook wat ouder en meer wereldwijs geworden. Dat het dit keer niet zal blijven bij een flirt beseffen we ook allebei eigenlijk al wel. Als we naar een popconcert zijn geweest, drinken we nog wat in mijn rommelige flat. ‘Blijf je vannacht?’ Je kijkt om je heen en lacht : ‘In deze rotzooi? Ik ben moe, kom morgen maar bij mij langs’ Stoer doe ik onverschillig en bied je nog wat te drinken aan, maar ik denk dat jij wel weet wat ik voel.

In de blogs over ‘we’ schrijven is ‘not done’. Dus als ik hier een lans wil breken voor mannen die echt wel in staat zijn hun ‘verlangens’ te beteugelen en hun handen kunnen thuishouden, moet ik dat op persoonlijke titel doen en eigenlijk heeft dat geen enkele toegevoegde waarde. Het is niet plezierig om hier te lezen dat het gedrag van 50 plussers soms nog lijkt op dat van pubers. Er hoeft geen enkele discussie te zijn over het feit dat mannen zich dienen te ‘gedragen’ tijdens dates.
Er wordt ook voldoende gewaarschuwd om enige voorzichtigheid in acht te nemen bij eerste afspraken en daarna is het aan het vertrouwen dat men als vrouw (en soms ook als man) heeft in het inschatten van het karakter van de ander.

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Realist - 1211 keer gelezen

beoordeeld 2.83/5 (6 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl