Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zondag 5 mei 2019

Buiten de gebaande paden?


Bevrijdingsdag 2019

Wie hier blogs schrijft kan kritiek verwachten, soms als een reactie onder de blog en nog vaker als een persoonlijk bericht. ‘Schrijf eens een blog vanuit een heel andere gezichtshoek, omdat het fijner is om buiten de gebaande paden te dwalen’ . Dat was een uitdaging en daar moest ik beslist even over nadenken. Eigenlijk dacht ik in de vorige blogs toch een behoorlijk mix te hebben afgeleverd van serieuze en minder serieuze berichten, waar altijd wel een verwijzing inzat naar het daten hier.
Er was melancholie terzake vervlogen liefde en blijdschap over gevonden vriendschap. Er was triestheid over het verstrijken der jaren en de sporen die dat onvermijdelijk nalaat, maar ook dagelijks vreugde omdat we in vrede en vrijheid kunnen leven en welvaart vanzelfsprekend lijkt. Goede raad of advies hoef je in mijn blogs niet te verwachten, ook geen poging tot overtuigen of het verkondigen van een waarheid. Een van de dingen die ik al snel leerde in mijn beroep was dat ‘gelijk hebben’ beslist niet betekent dat je ook gelijk zal krijgen. Dat besef kan je leven, ook in de liefde, een stuk eenvoudiger maken (toch nog een goede raad).

Nee, ik zal het hier niet over een andere boeg gooien en maar blijven schrijven zoals ik nu eenmaal ‘gebekt’ ben.

Het is volop lente en we dwalen in de omgeving van een Brabants dorp. Zoals wel vaker heb jij voorgesteld om wat af te dwalen van de gebaande paden en het gevolg is dat we hopeloos zijn verdwaald. Ergens in de verte zien we wel de bewoonde wereld in de vorm van een spoorlijn, maar dat kan evengoed kilometers van enige menselijke beschaving zijn. Als ik voorstel dat we maar richting de spoorlijn zullen lopen, stem je daarmee in. Het is echter ook duidelijk dat jij je hier volkomen op je gemak voelt en geen moment piekert over de weg terug. Ergens hoop ik dat we mensen zullen tegenkomen die ons weer op het goede pad kunnen brengen. Jij hebt duidelijk meer belangstelling voor wat de natuur heeft te bieden. Even ben ik geërgerd vanwege jouw schijnbare zorgeloosheid, maar dan geef ik me maar over. Als een paard vrolijk naar jou toe komt rennen om kennis te maken, leg ik een arm om je schouder. Natuurlijk zien we dan mensen in de verte die onze kant opkomen.

Een niet-rijmend rondeel uit die tijd:

Op een stralende lentedag

Prille bloemenpracht in volle kleur

Loof dat de bomen weer gaat tooien

Op een stralende lentedag

Ontluikend groen in een prachtige natuur

Schitterend water als nooit tevoren .

Op een stralende lentedag

Prille bloemenpracht in volle kleur

In een zich vernieuwende wereld

Dansen liefdevolle eekhoorntjes door de bomen

Zoemen insecten een vrolijke zang

In een zich vernieuwende wereld

Oefenen vogels hun schoonste lied

Toont zich jonge moederliefde in de wei.

In een zich vernieuwende wereld

Dansen liefdevolle eekhoorntjes door de bomen

Nu de lente is begonnen

Wil ik samen zijn met jou

In jouw ogen alles kunnen lezen

Nu de lente is begonnen

Wil ik jou in mijn armen sluiten

Zal ik jou mijn liefde gaan verklaren

Nu de lente is begonnen

Wil ik samen zijn met jou


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Realist - 902 keer gelezen

beoordeeld 3/5 (5 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl