Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
donderdag 9 mei 2019

de gunfactor

Dit is een lastig onderwerp om een blog over te schrijven. Het heeft veel te maken met populariteit, flair en uitstraling. Een goed voorbeeld is voetbal : al heel lang is er rivaliteit tussen Feyenoordfans 010 (Rotterdam) en Ajaxfans 020 (Amsterdam). De namen van de voetbalclubs worden vaak niet eens meer uitgesproken. Nee, het is 010 tegen 020 en v.v. Aanhangers van de tegenpartij zijn in beide voetbaltempels bij onderlinge wedstrijden niet meer welkom.

En waarom eigenlijk? Geen van beiden clubs is door "een sjeik" uit een rijk land opgekocht en hebben altijd hun eigen boontjes moeten doppen en zichzelf door slim inkoop- en verkoopbeleid wat kapitaalkrachtiger moeten maken. De jeugdopeiding is bij beide clubs prima geregeld, daar ligt het niet aan. Het is het beeld dat mensen hebben van een club. Feyenoord staat bekend als een volksclub, waar gewone jongens in spelen, terwijl er bij Ajax een andere cultuur en voelbalfilosofie is ontstaan, mede door de bemoeienis van de bekendste voetballer aller tijden Johan Cruyff. Beide clubs hebben goede buitenlandse spelers in hun gelederen, dus daar ligt het ook niet aan. Nee, het heeft veel te maken met de gunfactor. Dat was sterk te merken toen Feyenoord na 18 jaar eindelijk weer eens landskampioen werd. Ze waren het hele seizoen al koploper in de eredivisie, dus het was dik verdiend. Zelfs veel Ajaxfans vonden het terecht. En zo gunden veel voetbalfans in het hele land Ajax nu de kans om eindelijk weer in de finale van de Championsleaque te komen. De overeenkomst in beide gevallen : loon naar hard werken...

Nu een overstap naar onze datingsite. Moet je hier hard werken om succes te hebben? Niet echt, het uiterlijk speelt een grote rol en ook leeftijd. De vijftigers onder ons hebben meer en sneller kans van slagen dan de 70-plussers. Dat heeft veel te maken met de algemene opvatting die er heerst over jeugdigheid en aantrekkelijkheid, maar die opvatting is gelukkig niet zaligmakend. Het scheelt enorm of je geestelijk modern bent en ook of je fysiek nog wat kan, zowel op sport/vrijetijdsgebied als in bed. Natuurlijk speelt presentatie ook een rol, een leuk en origineel interesse-bericht doet meer dan quiz- en interviewvragen.

Maar ook hier speelt de gunfactor een grote rol. Een nieuw lid is interessanter dan de al veel langer aanwezige leden. Want waarom zijn die hier nog steeds? Zijn die te kritisch geworden, te eigengereid, te individualistisch misschien? Maakt mij niet uit, op ieder potje past een deksel en kan ik die deksel nergens vinden hier, jammer, maar geen ramp. Ik heb geleerd dat ik, ook zonder partner, goed en waardevol kan leven.

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door sixty - 953 keer gelezen

beoordeeld 3.14/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl