Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
maandag 6 mei 2019

Deurtjes open en dicht


Waarom heb ik heimwee na een kortstondig mailcontact. Die vraag is er en blijft maar hangen, vanwege het gevoel, dat het klopte. Over en weer de woorden gelijkmatig op dezelfde toon de gedachten ineen lieten vloeien. Niet over na te denken hoe zinnen te formulieren. Kort maar krachtig elkaar vinden en gevoelens tot uiting kwamen. Beiden wisten we dat een ontmoeting er niet van zou komen. Moeilijk te realiseren in de afstand die ons scheidt. Bijna niet te overbruggen is. Waarom blijft dan dat gevoel van gemis knagen? Ik moet het nog laten bezinken. Dat is het risico dat ik loop door mijn verblijf op deze datingsite. Velen wonen niet in de buurt. Meestal ga ik voorbij aan profielen met afstanden van 200 km, of meer, mijn limiet is 150 km. Maar soms kan het anders lopen, zoals in bovenstaand geval. Het ging vanzelf.

Hoe anders kan het lopen bij mijn twee langdurige mailcontacten enige tijd geleden, waarin ik mijn ziel en zaligheid had gelegd. Er plotseling radiostilte was. Ik was altijd van mening, dat eerst een periode elkaar schrijven, een goede start zou zijn voor een ontmoeting. Je elkaar dan al wat had kunnen invoelen. Hoe iemand in woorden zijn/haar gevoel legt, op welke manier iemand gebeurtenissen omschrijft. Herkenning in woorden. Dat deze manier een betere start zou zijn, daar kom ik nu wel wat van terug. Van al het heen en weer berichten sturen, kwam dus gewoon geen ontmoeting. Hoe raar kan het lopen. Ik sta zo onderhand nergens meer verbaasd over wat je hier in datingland kunt meemaken.

Ik hou wel van een beetje spanning. Verheuging, nieuwsgierigheid, afwachten of er een antwoord komt op mijn uitnodiging. Toch is het iedere keer weer een teleurstelling, soms gepaard gaande met verdriet om een poging wat geen vervolg heeft. In die spanning liggen verheuging, verwachting, verlangen en teleurstelling dicht bij elkaar. Het zijn gevoelens welke elke keer weer opleven, om dikwijls daarna weer uit te sterven, gevoelens die mij iedere keer weer raken. Het kan ook niet anders, want iedere keer wanneer ik een profiel vindt aanspreken, of een foto aantrekkelijk vind, er hoopvolle gedachten opkomen. Gedachten van verlangen naar een misschien wel een nieuwe start welke door een kennismaking mogelijk zal kunnen worden gemaakt. Met daarom heen fantasieën hoe het dan zou kunnen verlopen op langere termijn. Het is allemaal geen drama, dat ook weer niet, maar daten is eigenlijk niet leuk. Ik stel mij al open op door mijn foto’s te laten zien, mij te profileren. Ik ben aanwezig op deze site, op internet. Ik vind dat niet zomaar iets om op deze wijze aan de man te kunnen komen. Ik in een etalage zit, waarbij iedere keer weer een deurtje opengaat om de gemaakte keuze er voor even uit te plukken, maar dan weer dicht gaat, omdat het artikel toch niet bevalt. Ja, ik weet het, ik doe er zelf natuurlijk ook aan mee. Maar toch ergens stuit mij deze manier van zoeken tegen de borst. Laat ik mezelf geen mietje noemen. Wil ik mijn doel bereiken, namelijk het vinden van een lief, heb ik gezien mijn leeftijd niet zoveel andere mogelijkheden. Door mijn vrijwilligerswerk kom ik genoeg mensen tegen. Mannen, vrouwen, stellen, vrijgezellen, weduwen, weduwnaars. Maar ja, of iemand is getrouwd, of bij een vrijgezel, of weduwnaar is er geen klik. Zo simpel is het niet om bij iemand overeenkomsten te vinden, waarbij gevoelens, zintuigen, samen tot een verbondenheid kunnen leiden. Het gaat maar om twee mensen, doch draagvlakken om elkaar te ontroeren, te beroeren, te betoveren voor mijn part, in gesprekken elkaar kunnen vinden, herkenning oproepen, zullen in 1e instantie aanwezig dienen zijn.

Ik wacht nog maar even op mijn deurtje dat niet meer wordt gesloten.

Liefs,
Monique


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door monique3 - 1027 keer gelezen

beoordeeld 3.53/5 (15 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl