Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
maandag 6 mei 2019

Eenzaamheid

Realisme

De gangbare definitie van eenzaamheid is geformuleerd door prof. De Jong Gierveld en luidt: "Eenzaamheid is het subjectief ervaren van een onplezierig of ontoelaatbaar gemis aan (kwaliteit van) bepaalde sociale relaties."

 

‘Ga jij echt uit met zo’n oude man’? Die vraag stelde de 91-jarige vader van V. aan haar voor onze eerste date. Zelf ben ik inmiddels 61 en al kan ik de leeftijd van V. hier natuurlijk niet noemen, die begint logischerwijs wel met een 5. Dat maakte ook deel uit van het antwoord dat V. haar vader gaf, maar die bleef mopperen omdat hij voor zijn dochter toch wel wat beters had gehoopt.
De moeder van V is vele jaren geleden overleden en haar vader heeft momenteel een vriendin die van zijn leeftijd is. Ze wandelen veel, eten een aantal avonden samen, puzzelen en mopperen naar hartelust op elkaar. Ze wonen niet samen en of dit een LAT-relatie mag worden genoemd, laat ik over aan de fantasie van de lezer. Misschien vinden de kinderen van de vriendin het ook maar niks dat hun moeder een zo oude vriend heeft. Als de vriendin geen tijd voor hem heeft, vindt haar vader het ook prettig als een van zijn kinderen bij hem langskomt en hij is ook nog zo actief dat hij ook bij hen op bezoek kan. Natuurlijk is hij dan niet eenzaam. Of toch wel?

Hier op 50 plus match zijn de meeste mannen en vrouwen die ingeschreven staan nog behoorlijk jong in verhouding tot het stel van 90+ van hierboven.Toch is er ook een realiteit dat de relatie die we nu zoeken niet meer te vergelijken is met wat we voor ogen hadden toen we nog 30 jaar jonger waren. Een gezin stichten is niet meer aan de orde, een carrière ligt achter ons of wordt afgebouwd inmiddels. En het lichamelijke? Ook dat is toch echt anders dan in vervlogen dagen, zij het niet per se slechter, maar dat ligt wel in het verschiet.
Op de leeftijd van 50 plus hebben de meeste mensen een gezin gehad en bestaat de mogelijkheid te genieten van kinderen en kleinkinderen. Vele vrouwen hier lijken dan ook op zoek naar aanvulling op hun leven dat al gevuld is met vele activiteiten en niet naar invulling, de mogelijke partner zal dan niet op de eerste plaats kunnen komen te staan. Dat het bij de mannen niet anders is, leid ik maar af uit de blogs die ik hier ook lees. Wat is dan die aanvulling die men hier zoekt?

Heel af en toe zit er zomaar een profiel tussen waarin staat vermeld dat de opsteller daarvan eenzaam is en iemand zoekt om dat samen mee op te lossen. Toen ik hier pas ingeschreven stond, kreeg ik een PB van een ‘grijs poppetje’. Het bericht was kort ‘ Ik voel me verschrikkelijk eenzaam. Wil je contact opnemen?’ Daar voelde ik me erg ongemakkelijk bij, eenzaamheid is net als zoveel dingen in onze samenleving iets dat een ander overkomt, maar niet jezelf of bij iemand in je directe omgeving. De volgende dag stuurde ik een reactie, maar er volgde niets meer en het ‘grijze poppetje’ verdween daarna snel van de site. Was het gewoon een grap geweest of een provocatie?

Eenzaamheid is een zeer persoonlijke ervaring waar we liever niet veel over praten. Het is immers eenvoudiger om melancholische blogs te schrijven.

Op ‘veler’ verzoek neem ik even een korte vakantie waar het schrijven van blogs betreft. 

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Realist - 1208 keer gelezen

beoordeeld 3.33/5 (9 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl