Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
maandag 13 mei 2019

HOERA! MAAGD AF

Heel heel lang geleden, diep in de vorige eeuw, heb ik mijn ontmaagding geregeld.
Ik was 21 jaar.
Maagd zijn werd verheerlijkt. In mijn ogen was dat schijnheilig en sentimenteel. Ik kende een maagd die een venijnig kreng was en eentje die iedere jongen wist te manipuleren, om er maar een paar te noemen. Alleen vanwege dat dunne fysieke kleine vliesje verdienden ze dan respect en ontzag? Dat begreep ik niet. Volgens mij had maagd zijn meer iets te maken met innerlijke onschuld en puurheid.
Zelf was ik anders ook erg zuinig op dat vliesje geweest.
Dat kwam door mijn opvoeding.
Mijn dominante oma van vaders kant, die vroeg alleen was komen te staan en elders woonde, had bij ons thuis de broek aan. Dat kon overigens helemaal niet, want broeken voor meisjes en vrouwen waren verboden, net zoals de meeste muziek, films, make-up, theater. Mijn oma had God, de bijbel, de dominee, de kerk en ja, zelfs Satan achter zich staan. Hoe kon mijn vader daar nog tegen in opstand komen?
Hij trouwde een ongelovig meisje.

Ik kan toch niet helpen dat ik op haar verliefd ben geworden?,
was zijn verweer. Mijn oma stond machteloos. Mijn vader wilde wel een religeuze opvoeding bepalen. Wat minder rigoureus dan die hijzelf had ervaren, maar toch. Stiekem nam mijn moeder mij weleens mee naar de film. Helaas, onze smaken liepen uiteen. Zij was dol op het genre ‘Singing in the Rain’, ik vond dat banale en oppervlakkige films. In wat later arthouse films zouden gaan heten, was mijn moeder niet geïnteresseerd.

Lichamelijke aanrakingen waren verdacht, want die zouden wel een sexuele bijbedoeling hebben, dansen was dan ook uit den boze en ach, modern ballet, dat trok mij juist zo. En swingen.
Ik raakte in trance, willloos van genot, wanneer een jongen mij over mijn haar aaide, of langs mijn arm streek. En tegelijk was ik heel bang dat het ‘ergens’ toe zou leiden. Hoewel ik mijn grenzen geleidelijk aan verlegde, was ik heel lang een heel braaf meisje.
Maar eenentwintig worden en nog maagd zijn? Dan deed ik mee met al die schijnheiligheid! Daar wilde ik van af.
Ik koos een jongen uit, die ik rustig en aardig vond, maar waar ik niet verliefd op was.

‘Wil je mij ontmaagden?’,
vroeg ik hem.
‘In een duinpan, met slaapzakken, op een mooie zomeravond?’
Nou, dat wou hij wel. In de trein naar zee zaten we stil naast elkaar.
Het was een prachtige sterrennacht. De pijn viel al snel weg tegen het genot. Door het bloed en de pijn in het begin begreep de jongeman pas dat ik echt maagd was geweest en geen smoesje verzonnen had. Zijn houding
veranderde op slag. Hij behandelde mij met ontzag en eerbied, keek me heel anders aan, wilde me voorstellen aan zijn ouders.

Gedrag dat ik nu juist had willen vermijden. De arme jongen snapte niet dat ik hem daarom nooit meer wilde zien.
Clarissa


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Clarissa - 1139 keer gelezen

beoordeeld 1.8/5 (5 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl