Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zondag 5 mei 2019

kippenveren en pauwentooi

Bij het kijken naar de 1e halve finale championsleaque voetbalwedstrijd van Ajax in het fonkelnieuwe stadion van de Spurs, werd er ingezoomd op een grote haan van bladgoud op het dak van het stadion boven de zuid-tribune, die als koosnaam "de Cockerel" heeft. Het is geinspireerd op het clubembleem dat Tottenham Hotspur als herkenningsteken heeft, de haan dus. Elke voetbalclub heeft een embleem, bij bedrijven noem je het een logo, hun handelsmerk. Een prachtig gezicht, die gouden haan, hoog boven de fans uittorenend op het golvende stadiondak, met de kop trots omhoog.

Mijn gedachten maakten een zijsprong naar 50Plus. Op deze datingsite is er best weleens sprake van haantjesgedrag en af en toe wordt er ook gepronkt met een volledig uitgezette pauwentooi. In de kippenren wordt er regelmatig gepikt naar een andere kip, als die een beetje te eigenzinnig dreigt te worden. Soms lijkt het hier net een kinderboerderij, waar de kalkoen graag de gerimpelde nek uitsteekt om maar gezien te worden en de bok op een verhoging gaat staan voor hetzelfde doel. Net als die bij elkaar geplaatste dieren in deze dierenweide zijn de leden van 50Plus van verschillende pluimage en staan ze soms te dringen, precies als deze beesten doen, om maar als eerste aan bod te komen. Bij de dieren gaat het om het aangeboden voedsel, hier om de gunst van de nieuwe leden. Dan is er haast om hem/haar snel te benaderen, want anders komt de concurrentie al om de hoek kijken. Als het maar niet om het daten op zich gaat, als tijdsvinvulling. Iedere date verdient een eerlijke kans en voldoende respect. Sinds kort is er zoiets als #doeslief, helpt dat?

Soms, als een discussie uit de hand dreigt te lopen, om die in de kiem te smoren. Het is trouwens best zinnig om eens met andere meningen kennis te maken, om van elkaar te leren en nieuwe inzichten te verwerven. Een geschreven woord is echter niet terug te nemen en kan ook verkeerd geinterpreteerd worden. Wat milde kritiek (feed back) kan dan geen kwaad, zolang er geen kampen met voor- en tegenstanders ontstaan, Kritiek komt wel vaker op mijn pad, daar word ik sterk van. Ik geef zelf ook weleens kritiek en wie kaatst kan de bal terug verwachten, toch?. Het zou echter wel fijn zijn als er ernstige meningsverschillen of frustraties geuit gaan worden, dat dan de PB (persoonlijke boodschap) gebruikt wordt. Dat is beter om een escalatie in het openbaar te voorkomen en er samen misschien toch nog redelijk uit te komen.

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door sixty - 799 keer gelezen

beoordeeld 3.55/5 (11 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl