Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zondag 2 juni 2019

De paarden die de kar van vertrouwen trekken

Als er één fundament onder een relatie is, wat alles kan doorstaan en alles aankan, net zo krachtig als liefde, dan is het zonder twijfel: veiligheid, ook wel intimiteit of vertrouwdheid. Sommige mensen hebben dit van zichzelf en anderen zoeken dat bij of via de ander; een natuurlijke dynamiek. Een onveilige relatie leidt tot heel veel ellende en drama; veiligheid is verbonden met diepe angsten. Het samenvloeien van 2 mensen is elkaar begroeten, aanraken, dichtbij (intiem) mogen en willen zijn, elkaar beschermen. Paardenkrachten zijn er nodig om vertrouwen en veiligheid te borgen.

Het eerste paard heet vertrouwen
…… en vertrouwen komt te voet en vertrekt te paard. Deze werkpaarden in ons leven zijn robuust en hebben veel Pk’s, ze zouden heel wat zware karren kunnen trekken. Het ene paard is krachtig, zelfbewust, behoedzaam, betrouwbaar en geduldig bovenal. Het andere paard is uit pure angst sneller dan de wind vertrokken met al die kracht; er wordt geen kar meer getrokken en dit paard kun je haast niet meer vangen. Het vertrouwen is weg gesneld.

Het tweede paard staat verkeerd
….. dat paard staat achter de wagen gespannen; dat paard staat daar helemaal verkeerd en is ook heel eigengereid en koppig te denken dat het daar de kar moet trekken. Symbool voor een krampachtige tegennatuurlijke samenwerking, non-communicatie. Uiteraard zit in deze kar geen enkele beweging; het gaat geen enkele kant op, een relatie die vastzit voordat het kon beginnen.

Het derde paard vliegt
…… oftewel het vliegende paard, a flying horse, een paard dat niet bestaat en symbool is voor fantasie, gevleugelde woorden, schone maar valse beloftes en illusies, misverstaan, jaloezie, achterdocht, vluchtige romantiek maar ook inspiratie, passie en verliefdheid. Het lijkt op mooie opzwepende begoochelende ijle muziek; vele vele gedachten gaan aan de haal met de werkelijkheid.


Het vierde paard trekt vooruit
…. en dat is het goed gedresseerde paard, dat elegant galopperend draaft en mooi opgetuigd de romantische arrenslee trekt; een heel harmonisch vóór-uitzicht. Je hoeft slechts de ogen te sluiten; iedereen kent dit mooie beeld. Uw paard trekt geborgenheid als in een tweespan en rijdt met vertrouwen de toekomst in. Close your eyes.

Paarden op stal, paarden opgetuigd, het comfort en de warmte van het huis waar je je thuis voelt; het intieme thuiskomen van je ziel

Kijk naar de mooie beelden van onderstaande video of ‘Close your eyes’ en luister naar de mooie muziek van het Kronos Quartet en Osvaldo Golijov
https://www.youtube.com/watch?v=nF8Bwn17nls


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door DenDonck - 1024 keer gelezen

beoordeeld 3/5 (6 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!



<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl