Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
vrijdag 7 juni 2019

Een eigen huis, een plek onder de zon...

.

Het zal wel 1988 zijn geweest, want toen scoorde René Froger een hit waarin hij deze regel met een vet Amsterdams accent ten gehore bracht. Dus moet ik het vaak op de autoradio hebben gehoord als ik vrijdagavonds naar huis reed. Naar huis betekende dan jouw huis in het centrum van het land. Mijn huis stond ongeveer 100 kilometer verderop. Ik moet heel erg voor in de 30 zijn geweest omdat het jaar immers 1988 moet zijn geweest. Jij bent een paar maanden ouder en ik hield er destijds van om je te plagen met het feit dat je ‘verkeerde’ met een jongere man. Andere tijden waren het immers nog, Om de files te vermijden die in die jaren ook heel gewoon waren, zal het die avond dat ik naar Froger luisterde op de radio, laat zijn geweest. Dat maakte niet uit want we zullen buiten de deur zijn gaan eten, omdat het gewoon lastig was om te koken zonder te weten op welk tijdstip ik zou komen. Ik zal met genoegen naar je hebben gekeken bij kaarslicht in het restaurant en aandachtig hebben geluisterd ondanks het feit dat ik moe moet zijn geweest. En natuurlijk hebben we later die avond gevreeën, we waren immers jong en hielden van elkaar. Wij hadden onze plek onder de zon gevonden.

Uiteraard hebben we nog wat gepraat en waarschijnlijk viel jij in slaap terwijl ik nog tegen je sprak. ‘Dat is een compliment omdat je stem zo rustgevend is’ beweerde je dan achteraf. In je slaap wou je altijd het hele dekbed hebben en ook die avond zal je niet tevreden zijn geweest voordat jij je volledig in je dekbed had gewikkeld. Tenslotte was het ook jouw dekbed en lag er in de kast een eenpersoons voor mij klaar als ik het koud kreeg. Misschien werd jij deze nacht even wakker en besefte je dat ik nog niet sliep. ‘Ga toch slapen, alsjeblieft’ en dan sliep je al weer.
Op makkelijke zaterdag hebben we wellicht een moot gebakken vis gehaald net als René telkens weer deed. Die dag hebben we vast doorgebracht als miljoenen andere echtparen met boodschappen en klusjes. In niets waren we te onderscheiden van die andere stellen die over de markt of in het winkelcentrum slenterden.. En de avond? Misschien uit, op visite of gewoon een rustige avond op de bank voor de tv met een glas wijn? Waarschijnlijk heb ik iets liefs tegen je gezegd, omdat het zo fijn is als er iemand (niet altijd) in de buurt is die van je houdt.

Zondag uitslapen en zelfs nu kan ik me nog herinneren hoe aangenaam het kan zijn om gewoon in je bed te blijven liggen sluimeren. Is het de tijd of is het de leeftijd waardoor dat vandaag de dag niet meer lukt? Tegen de avond zal ik vast weer ongedurig zijn geworden. Niet omdat ik weg wilde, maar wist dat het moest en liever zou blijven. Dat hoort immers ook bij een lat-relatie of een weekend-huwelijk. Zo ging het op dat moment al 10 jaar. We spraken er niet meer over omdat we beide wisten dat er geen oplossing was en we die misschien ook niet wilden. De zon scheen en de wolken waren meestal weer snel weg. ‘Toch wou ik dat ik net iets vaker simpelweg gelukkig was, oho’. Als ik die avond vroeg richting zuiden ging, zal de radio ook wel weer hebben aangestaan. Zodra René dan begon te kwelen, moet ik het geluid wat zachter hebben gezet en ‘hou toch je bek, Froger’ hebben gemompeld.

Soms verbaas ik me over hef grote aantal profielen waarin een lat-relatie als uiteindelijk doel wordt genoemd.

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Realist - 1336 keer gelezen

beoordeeld 3/5 (6 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl