Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
dinsdag 11 juni 2019

geheim bewaren of delen

Is een geheim opbiechten altijd gewenst? Als er niet rechtstreeks naar gevraagd wordt, kan je soms beter niets zeggen om degene waar het om gaat niet te kwetsen, verdriet te doen of het vertrouwen te schaden. Het kan grote invloed uitoefenen op het beeld wat je dierbare tot dan toe van je had. Maar wat als je het als een last ervaart om met een geheim rond te blijven lopen? Als je het geheim aan een vertrouwd persoon in je omgeving vertelt en hij/zij voelt zich ermee belast en gaat je geheim vervolgens doorvertellen, kan dat grote gevolgen hebben. Als via een omweg het geheim terecht komt bij degene wie het betreft, zijn je rapen gaar. Had je het achteraf beter meteen aan je dierbare kunnen vertellen, ongeacht de consequenties. Maar er is een escape....een date! Tijdens een date kan iemand alles aan je vertellen, omdat je een onbekende bent. Het geheim blijft veilig, er is een luisterend oor en het lucht zo lekker op.

Als mij zoiets overkomt, probeer ik dat gesprek na pakweg 10 minuten over een andere boeg te gooien, vaak tevergeefs. De emmer is omgevallen en wordt sowieso geleegd. Het beste wat ik kan doen, is proberen de ontmoeting zo snel mogelijk af te ronden en bij het afscheid aan te geven, dat er geen vervolg komt. Was toch al niet de bedoeling, denk ik dan, anders begin je tijdens een eerste date niet over zulke dingen. Ik ga ervan uit dat het de bedoeling is om er een leuke date van te maken, te onderzoeken of er voldoende overeenkomsten zijn, wat humor en of er een klik is. Een basis leggen voor een vervolg dus.

Hoe kan je nou voorkomen dat je bij de 1e date in zo'n situatie terechtkomt? Langer mailen? Een uitgebreid voorgesprek door de telefoon voeren? Zitten ook nadelen aan, want de aankomende datepartner kan het gevoel krijgen op sollicitatiegesprek te zijn. Daardoor wellicht afhaken, terwijl dat nou juist NIET de bedoeling was. Als een profiel summier ingevuld is, vraag ik me soms af : is dat bewust gedaan ivm de privacy of heeft de ander bijna niks te melden? Is het dan wel verstandig met zo weinig voorkennis om toch iets af te spreken? Ik vind dat best moeilijk, omdat ik dan geen leuke activiteit durf in te plannen, omdat ik geen idee heb hoe die persoon is en liever toch maar ergens in mijn eigen buurt in een bekend restaurant samen iets ga drinken....

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door sixty - 1036 keer gelezen

beoordeeld 2.43/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl