Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zaterdag 1 juni 2019

"knuppelnekje"...

Deze zelfverzonnen naam wordt gaandeweg het verhaaltje wel duidelijk...

Wie kent niet het gevoel, wanneer je aan de trand van een afgrond staat - bv in een berggebied tijdens vakantie - dat je zou KUNNEN springen, ook al heb je geen doodsverlangen?Of dat je bovenaan de trap staat met een baby op je arm, wetend dat je dit kindje de dood in zou kunnen jagen door het te laten vallen? Dat je bijna onwel wordt bij de gedachte dat je macht hebt over leven of dood?!

Het is een feit dat je bepaalde dingen zou KUNNEN maar nooit zou WILLEN doen. Iedereen heeft een duistere kant die soms gedachten oproepen waarvan we het niet fijn zouden vinden dat anderen die wisten...Deze onwillekeurige fantasie is geen probleem zo lang je die kunt beheersen. Dat we iemand die ons op de weg in gevaar brengt uitfoeterenen en van alles toewensen ( al ben je een mens die het met iedereen goed voor heeft)  is uiteraard van een andere orde. Mensen die beweren dat ze nooit ongepaste of gewelddadige gedachten hebben vind ik dan ook volslagen ongeloofwaardig. Wie weet wat ik kan oproepen bij anderen...

Dan nu terug naar "knuppelnekje". Waarschijnlijk begint het bij sommigen al te dagen ?? Hoewel ik van nature een heel zachtaardig mens ben, kreeg ik jaren geleden tijdens het kijken naar "Het Groot Dictee der Nederlanden" een vreemde opwelling. Ik heb nog nooit iemand geslagen of geweld aangedaan, dat vooropgesteld. Echter, bij het aanschouwen van het achterhoofd van Philip Freriks, de presentator van dot programma, kreeg ik plotseling een visioen van een door mij gehanteerde honkbalknuppel die vakkundig - met een rake klap -inderdaad ja...in zijn nek belandde. Vandaar dus de titel van dit verhaaltje.

Eigenlijk schaam ik mij diep omdat ik dit in de werkelijkheid NOOIT zou doen, maar hier dus zo'n duistere gedachte waarover  ik in het begin schreef. Het was niet omdat ik een hekel aan deze man had- of heb- maar dat kalende achterhoofd met die brede nek en die rare uitstekende plukjes haar riepen bij mij deze gedachte op. Misschien vergelijkbaar dat je, wanneer je langs iemand loopt die gebukt staat denkt :"Zal ik even een duwtje geven...?" Gelukkig dat we ons weten te beheersen, maar dat het ook vreselijk mis kan lopen hebben weten we na de moord op de Brunssummer heide. 

Maar goed, niemand hoeft bang voor mij te zijn want ik ben "normaal", tussen aanhalingstekens, want wát is normaal ??? Dat wat het meeste voorkomt en dat is geen goed uitgangspunt. Als ik ergens zou wonen waar iedreen een crimineel is , of erger, dan ben ik - die anderen  geen kwaad doe - dus abnormaal.

Ïn het land der blinden is Eenoog koning" zegt het spreekwoord en dat is een onderwerp waar ik het nog eens over ga hebben.

 

P.s. grappig toeval : ik kreeg een uitnodiging om de opening bij te wonen van een expositie in "Het Valkhof " te Nijmegen 20 juni a.s. en laat Philip Freriks daar nu ook een woordje gaan doen ! Ik zal voor de zekerheid de honkbalknuppel thuis laten...( of in het hoenderhok gooien !)


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door loerbol - 412 keer gelezen

beoordeeld 2.71/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl