Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
maandag 10 juni 2019

Spin

’s Avonds poetst Valter in de badkamer zijn tanden. In Tooskes gebit was bovenin een kies getrokken. Hij merkte niets van het gat wanneer ze zoenden. ‘Ik houd niet van de gebitsjuwelier,’ zei ze. Haar lach ontbloot niet al haar tanden, dat scheelt natuurlijk. Ze mist ook een nooit aangelegde snijtand en haar ex heeft zelfs twéé deficiënte bovenknagers. Valter grinnikt. Hoe had ze die kloris uitgezocht? De orthodontist had vette klantjes aan hun kinderen gehad. Hij zich fors geërgerd aan de praktijken van gebitsdesigners, Tooske zei laconiek: ‘Er is in elk geval niet met ons ivf-materiaal gerommeld.’

Valter kijkt naar zijn spiegelbeeld. Deze jongen is zo potent als de neten, hij hoefde maar naar Ziem te wijzen en ze was al zwanger geweest.

‘Mannen die dat zeggen, wijzen meestal niet met hun vinger,’ zei Tooske.

Van hem had ze veel vaker spannende beelden op zijn netvlies mogen toveren. Valter buigt zich naar de spiegel en krabt wat tandsteen van zijn onderste snijtand, die niet helemaal recht staat.

Na haar scheiding investeerde Tooske vooral in boeken. ‘Als ik mezelf niet af en toe verwen, doet niemand het voor me.’ Hij had geen gehoor gegeven aan de hint. Niet uit onwil, het was er eenvoudig niet van gekomen. Hij was idioot druk geweest met zijn beslommeringen en hij had geen idee wanneer ze jarig was. Ergens aan het einde van het jaar, staat hem vaag bij.

Binnenkort dus. Tooske dacht trouw aan onze belangrijke dagen.

‘Ik vind het vreselijk dat mensen mij elk jaar met de neus op Ziems herdenking drukken.’ Alsof hij de rest van de tijd niet ziet, hoe ze haar missen.

Niet alleen dat moment, dat weet je best.

‘Mijn verjaardag?’

De laatste keer kreeg hij een abonnement op een trendy kookblad. ‘Dan denk je tenminste elke maand een keer aan me,’ zei ze. Het was een perfect verzonnen cadeau. Hij was gek op koken, er waren dagen waarop dit de enige activiteit was die hem tevreden stemde. Het tijdschrift komt niet meer, toch denkt hij elke maand wel een keer aan Tooske, onder het masturberen.

Je mijmert. Maar je wilde haar vergeten, sommige fysieke aspecten daargelaten.

Hij hoopt dat Tooske discreet is geweest als ze hun uit de hand gelopen fling per se wil exposeren. Valter glimlacht. Eigenlijk wel stoer van haar, dat ze die roman heeft doorgezet. Tooske schreef al vanaf het begin dat hij haar kende als een schrijver. In haar eerste berichten op de datingsite definieerde ze zo’n site als de plek waar vijftigplussers een tweedehands eersterangsgeliefde zoeken. Later degradeerde ze dat tot, wat zei ze ook alweer? Iets met verven. Valter pijnigt zijn geheugen. De schijnwereld waar men hoopvol gebutste ego’s plamuurt en opschuurt, maar ze slechts sporadisch goed weet af te lakken. Hij kan beide uitspraken billijken.

Nadrukkelijk ontbloot Valter zijn gebit zoals lachende apen doen en hij poetst de laatste halen over zijn voortanden.

Je gaat die roman doorploegen?

‘Dat lijkt me nogal bewerkelijk.’

Misschien kan hij hem lichtjes doorschoffelen. Tooske noemde hem weleens haar muzzo. Valter spreekt het een paar maal uit zoals zij dat deed, zwoel Italiaans: ‘Moedzoh.’ Het gemompel laat tandpastaspetters achter op het glimmende chroom van de kraan, met zijn vrije hand zoekt hij de handdoek om ze weg te vegen. Wie kan er van zichzelf zeggen dat hij een schrijfster heeft geïnspireerd, voor V, dat moet haast wel voor Valter betekenen. Tenzij Tooske nu samen is met een Victor. Een Valentijn. Weinig jongensnamen beginnen met een V. Vincent. Vladimir, zo’n nouveau riche Oostblokker. ‘Bladdiemier,’ doet Valter een Russisch accent. ‘Njet, no bloody Bladdiemier.’ Eerder een Vilmar, een frisse blonde Scandinaviër. Grijs, mannen met blond haar worden vroeg grijs.

Valter legt handdoek en tandenborstel neer en inspecteert in de spiegel met beide handen zijn haarinplant. Eerdaags weer laten bijkleuren. Hij gorgelt luidruchtig, spuugt in de natuurstenen wasbak en sluit de deur van de antieke toiletkast erboven. Bij het handdoekhaakje bungelt een joekel van een spin. ‘Dat heb je nou eenmaal in een boshut,’ zei Tooske. ‘Het binnendringen van ongewenst bezoek houd je zelfs met jouw horren voor alle ramen niet tegen.’

Valter verplaatst de insluiper in een prop toiletpapier naar de wc-pot en trekt door.

 

wordt vervolgd


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door TOS - 1047 keer gelezen

beoordeeld 2.33/5 (12 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl