Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
dinsdag 4 juni 2019

Verwerken van verdriet

Verwerken van verdriet
Steeds komt dit terug, in je leven maar ook in de blogs en in het commentaar wat op deze blogs gegeven wordt.
Als ik dit alles lees begrijp ik dat het verwerken van verdriet door velen anders wordt geïnterpreteerd. Verwerken van verdriet wordt vaak gelezen alsof je de persoon uit je leven hebt gebannen in plaats van met je verdriet om kunnen gaan. Net zoals die beroemde of beruchte rugzak. Iemand van wie je hebt gehouden verdwijnt natuurlijk nooit helemaal uit je gedachten, blijft altijd in die rugzak zitten en blijft altijd mooie herinneringen maar ook verdriet geven. De kunst of het geluk, zo je het noemen wilt, is juist om met je leven verder te gaan en open te staan voor nieuwe ervaringen en een nieuw/ander leven. Ik heb eens gedatet met iemand die me gelijk mee naar de foto van zijn overleden vrouw nam toen ik daar voor het eerst binnenstapte, hij wilde dat ik kennis met haar maakte. Na maanden weet ik nog niet wat ik daarvan moet denken. Het ontroerde me dat hij zoveel liefde voor die vrouw voelde maar tegelijkertijd besefte ik dat hij waarschijnlijk te snel weer was gaan daten. Deze man moest er ook niet aan denken om ergens anders te gaan wonen omdat hij vast wilde houden aan de gelukkige herinneringen en daar komt voor mij het wel of niet verwerken om de hoek kijken. Als je zo vast blijft houden aan je verleden en geen mogelijkheid ziet om dingen los te laten ben je in mijn ogen nog niet klaar voor een nieuwe relatie. Dat is wat ik bedoel met verwerken van verdriet of die rugzak die steeds weer opengaat. Een relatie aangaan met iemand is gebaseerd op een verleden die we apart van elkaar hebben opgebouwd maar de wil om samen een nieuw verleden te maken moet er wel zijn, van beide kanten. Samen nieuwe herinneringen maken die je kunt koesteren en daarnaast je oude herinneringen blijven koesteren.


geplaatst door anita55 - 1053 keer gelezen

beoordeeld 3/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl