Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
woensdag 10 juli 2019

2e date, wel of niet?

Veel is er al in de loop der tijd al geschreven over het belang van de 1e ontmoeting. Sommigen onder ons weten al binnen enkele seconden of iemand het wel of niet is. Zou best kunnen, als bijv. de foto niet klopt ( te overjarig), de man/vrouw in kwestie er in het echt veel ouder of heel anders uitziet dan je verwacht had, je bij de 1e aanblik voelt dat hij/zij echt je type niet is. Meestal gaat dat gelukkig niet zo en beginnen we redelijk onbevangen aan de date.

Wat bepaalt nou of er een 2e date van komt ? Dat is moeilijk te zeggen, maar ik denk dat het veel uitmaakt of je voor de persoon echt open staat. Iemand is geen verzameling van wensen of eisen, dus kijk ik vooral naar de persoon zelf. Probeer ik de ingebouwde zekerheid en controle even los te laten, zodat er ruimte vrij komt voor spontaniteit, speelsheid en creativiteit. Humor is daarbij ook belangrijk, het breekt het gesprek open en samen even lachen doet wonderen.

Ik heb van leuke stellen dingen gehoord als : Hij " in heb begin vond ik haar maar zozo, was totaal niet verliefd"...Zij "het ging bij aanvang best stroef. maar toen hij eenmaal los kwam bleken we zoveel... gemeen te hebben en nu zijn we alweer... jaar samen en hartstikke gelukkig met elkaar".

De geestelijke klik komt (vaak) later dan de fysieke, dus geef iemand ook eens een 2e kans en ga bij die 2e date dan samen bij voorkeur iets leuks/sportiefs doen of een gezellig uitje ondernemen, ipv elkaar uit te gaan zitten horen tijdens een kop koffie of een etentje. Dan hebben jullie in ieder geval allebei een leuke dag gehad, ook als er na die 2e date besloten wordt, om er toch maar niet mee door te gaan. En wie weet hou je er dan nog wel... een hele leuke vriendschap aan over...

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door sixty - 1332 keer gelezen

beoordeeld 1.7/5 (10 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl