Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
dinsdag 9 juli 2019

Datingcultuur, spraakverwarring en Babel

Iedereen heeft wel eens gehoord van de Toren van Babel, maar wie weet wat het betekent? Er wordt verteld (in bijbelboek Genesis) dat toentertijd de mensen zo hoogmoedig waren, dat ze een toren naar de hemel wilden bouwen, wat een metafoor is voor mensen die iets goddelijks (onmogelijks) willen neerzetten. Alleen god kon immers de hemel bereiken en men wilde toch echt niet dat de mensen gingen denken dat zij ook goddelijke dingen konden verrichten. Men wilde mensen die geloofden in de hemel ná dit leven en niet mensen die dachten dat ze de hemel op aarde (tijdens het leven) konden vinden. God strafte de mensen dan ook en stichtte grote spraakverwarring zodat de mensen elkaar niet meer begrepen en niet meer konden samenwerken en verspreidde de mensen over de aarde.

 

Babel the Movie
In analogie met het bijbelse verhaal over de toren van Babel, is de film Babel gemaakt (met Brad Pitt en Cate Blanchett) een sterk drama over de kwetsbaarheid en fragiliteit van de mens en de verregaande gevolgen van miscommunicatie.

Het filmverhaal waaiert uit in 4 vertellingen over de aarde van Marokko naar Mexico, Japan en Amerika. De mooiste verhaallijn vertelt van een Japans doofstom meisje dat hopeloos op zoek is naar liefde. Maar alle spelers ondergaan dezelfde moeilijkheden en de eindboodschap is duidelijk; er is nog hoop, ze hebben immers hun naasten nog. De sterke kant van deze hele mooie film is dat de kijker zelf de puzzel in elkaar moet zetten; de gebeurtenissen verlopen gelijktijdig maar worden door elkaar heen getoond. De kijker leeft mee tussen culturen die worden blootgelegd; de vooroordelen van Amerikanen tegenover Mexico, de Japanse jongerenwereld en het harde leven in de Marokkaanse woestijn, het komt allemaal aan bod.

Markant voor deze sfeervolle aangrijpende film is de fantastische Zuid-Amerikaanse muziek van met name Celso Piña en de soundtrack van Gustavo Santoalalla:

https://www.youtube.com/watch?v=uvdzavGmZww&t=31s

… en Chavela Vargas’: “Yo me acostumbraste”; ik was gewend aan jou


“Ik begreep niet wat het was te houden van
in jouw eigen wereld, die van jou
maar ik heb het geleerd
en vraag ik me af, als ik nu zie
dat je me vergeten bent
Waarom leerde je mij niet
te leven zonder jou”

https://www.youtube.com/watch?v=sZjdJl10pjw

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door DenDonck - 1172 keer gelezen

beoordeeld 2.9/5 (10 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl