Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
dinsdag 9 juli 2019

Een engeltje op mijn schouder..?

De aanhef van dit blog wordt later in het verhaal duidelijk.
De meesten van ons zullen meer "vroeger" hebben dan "later", want 120 jaar worden is een extreem geval. Ach ja, vroeger toen we klein waren was het "Later, als ik groot ben...", daarna de tijd dat we plannen maakten, bv na een studie, "Later, als ik hiermee klaar ben...", en zo kennen we allemaal wel situaties uit ons leven. Ik besef steeds meer, en velen met mij denk ik, dat er meer "vroeger" dan "later" is in ons leven en dat dit "later" eerder komt dan je denkt. Niet om zwartgallig te zijn maar de jaren vliegen voorbij...Soms grijpt het me naar de keel, omdat ik nog veel zou willen, dan weer kan ik een dag lummelen in huis en op de bank zitten mijmeren, een poosje naar binnen kijken. Goed voor de ziel en daar heb ik geen cursus mindfulness voor nodig.
Maar goed, terug naar de titel. Voor mij was er vroeger bijna geen "later" geweest. Waarschijnlijk zijn wij allemaal, bewust ,of we hebben het niet in de gaten gehad, weleens door het oog van de naald gegaan. Een zijsprongetje: in de bijbel staat ergens dat Jezus tegen de schriftgeleerden ( ongeveer) het volgende zegt: "Een kameel gaat eerder door het oog van de naald dan jullie naar het paradijs". Als kind vond ik dat raar, hoe kan een kameel nou door het oog van een naald? Pas jaren later vernam ik dat in de stadsmuur van Jeruzalem een heel smalle poort zat, die "naald" werd genoemd.

Ik ging dus, lang geleden, ongeveer 13 jaar oud, door het oog van de naald. Wij woonden in een vlak gebied en een net verhuisde tante woonde in Zeddam, aan de voet van de torenmolen op een heuvel, bovenin het dorp. Het leek me geweldig om op haar fiets van boven naar beneden te "scheuren", ondernemend was ik al...hahaha. Zo gezegd zo gedaan en ik raasde met ware doodsverachting naar beneden, tot ik plotseling in een split-second iets achter me langs hoorde ( zelfs voelde ) zoeven. Ik bleek een kruising te zijn overgestoken die totaal niet te zien was van bovenop de heuvel, ook stonden er geen verkeersborden ! Voor hetzelfde geld was ik hartstikke doodgereden. Het toeval wilde , wat dan "een engeltje op je schouder" wordt genoemd , dat mij niets gebeurde en ik met de schrik vrijkwam ...dankzij dat engeltje was er dus vroeger voor mij toch nog een "later". Tja, vaak weten we niet waar we voor gespaard zijn gebleven, of, positief gezien, wat we niet hadden gekregen, door iets wél of juist niet te doen.
Vroeger ja...terugkijkend zou ik sommige dingen heel anders hebben gedaan, ik zal niet de enige zijn die dat denkt. Soms word ik melancholisch van het mooie en goede dat voorbij, voorgoed voorbij is. Zo ook toen ik voor het eerst in het lege huis van mijn ouders kwam, nadat ze waren verhuisd.

Huis
mijn ouders hebben het huis verlaten
het is er leeg en stil
gewoontegetrouw
maar wetend dat ik geen antwoord krijgen zal
roep ik onderaan de trap mijn moeder
boven zie ik nog haar oude "tuinschoenen" staan
verder is het leeg
maar vooral stil
ik ben het verlaten huis


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door loerbol - 1143 keer gelezen

beoordeeld 2.67/5 (6 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl