Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
maandag 8 juli 2019

Kleine dictators

Als je het karakter van een mens wil leren kennen moet je hem macht geven. Abraham Lincoln

Wie vandaag met de trein vanaf Zwolle wou reizen, moest wat geduld hebben omdat door onderhoud op een aantal trajecten bussen werden ingezet. Redelijk uitgeslapen en in een goed humeur wachtte ik op de bus naar Y. Een wat oudere dame liet ik voorgaan. Die vroeg aan de buschauffeur of deze bus naar Y zou gaan. ‘Dan moet u maar op het bord kijken’ was het antwoord van de chauffeur. De dame was volledig verbouwereerd, maar ik kon haar verzekeren dat ze in de goede bus was gestapt. De chauffeur pakte zijn krantje inmiddels en negeerde ons verder. Mijn goede humeur was op slag verdwenen.

Een 91-jarige overgrootvader besloot toch maar een smartphone te kopen. Vooral omdat hij daarmee foto’s zou kunnen maken van zijn achterkleindochter die zojuist een jaar was geworden. Dat verhaal vertelde hij ook in de winkel waar hij de mobiel wou aanschaffen. Hij was de enige klant op dat moment, terwijl er twee verkopers beschikbaar waren. De verkoper die de trotse overgrootvader hielp bij zijn mogelijke aankoop zei al snel : ‘Als u hier een toestel koopt, ga ik u niet uitleggen hoe die werkt, hoor’. Dit met een grijns naar zijn collega. Toen duidelijk was dat het geen grapje was geweest, verliet de potentiële koper de winkel, boos en ook wat geschokt.

Het is in een jonge woonwijk en iedere dag worden er wel pakjes afgeleverd voor een van de bewoners. De besteller van post.nl drukt gewoon op alle bellen en wacht tot er iemand opendoet. Die krijgt de eer om alle pakjes te mogen ontvangen. De koerier is in de veertig. De bewoonster van nummer @ is voor in de twintig, pas getrouwd en werkt thuis. Als ze opendoet is het ‘schatje voor en liefje na’ als ze wordt opgezadeld met alle pakjes. Als ze dat beu is en zegt dat ze niet van die taal gediend is, kijkt de pakjesbesteller haar stomverbaasd aan en vraagt: ‘Waarom dan niet?’. Ze zal haar eigen pakjes in vervolg op een ander adres laten bezorgen en doet niet meer open als de bestelauto in de straat komt.

De voorbeelden zijn recent en uit de directe omgeving, een beetje aangepast voor de herkenbaarheid, maar zonder te overdrijven.
Geef iemand een beetje macht en als het in zijn (of haar) karakter zit, zal die macht tot het uiterste worden benut. Ook op een dating-site zal je dergelijk gedrag kunnen verwachten en eigenlijk is het wel een goede karaktertoets.

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Realist - 1216 keer gelezen

beoordeeld 3.22/5 (9 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl