Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
donderdag 4 juli 2019

Liefhebben...

Lief hebben, een woord wat zoveel inhoudt, zoveel gevoelens vertegenwoordigd, maar wat is het moeilijk om blijvend lief te hebben, van iemand langdurig te blijven houden. Daar moet je voor investeren, iedere dag weer opnieuw. Liefde wordt zo eenvoudig voorgesteld. Een bliksemflits, de prins op het witte paard, het romantische plaatje van verliefdheid. Een knip met de vingers en plots ontstaat die verliefdheid en daar is dan dat stelletje dat elkaar in de liefde heeft gevonden, om voor de rest van het leven elkaar te blijven vergezellen. Natuurlijk is er de chemie, de aantrekkingskracht, het met elkaar op vele fronten kunnen vinden, die aanleiding zullen geven tot een verbinding, er van overtuigd zijn, dat men niet zonder elkaar kan. Maar eenmaal de hormonen van verliefdheid in kalmer vaarwater zijn belandt liggen ergernissen op de loer. Liefhebben is niet alleen de seks die een relatie in stand houdt. Net zoals de keuze die gemaakt kan worden om seks zonder liefde te hebben, kan ook de keuze gemaakt worden seks te hebben omdat men van elkaar houdt. Een intieme beleving die houden van verdiept. Maar seks is geen liefde, liefhebben kan ook zonder seks. liefde is de keuze die men maakt om van die ander te houden. Het kwetsbaar op stellen, het geven om die ander, maar vooral gevoelens hebben voor de persoon in kwestie. Houden van is liefde laten overleven bij zoet en zuur, gelukzaligheid en rouw, bij gezondheid en ziekte. Hoe beter men elkaar op langere termijn leert kennen, kan liefde zich verdiepen. Doch na verliefdheid blijft de keuze aanwezig, of men doorgaat met dit proces. Die keuze blijft open, iedere dag weer, om steeds maar weer die keuze van investering in die liefde te blijven maken, om vooral te houden van die persoon.

Liefhebben blijft een keuze.

Diverse keuzes die we maken hier op 50plus. De eerste keuze die we maken vanwege de aantrekkelijkheid van een foto bij een profiel. Daarna of we besluiten tot een uitnodiging voor een ontmoeting. De eerste keuzes die gemaakt worden zijn op grond van een voorstelling die we maken door denkbeeldige ideeën welke misschien wel zullen kunnen overeenkomen.

Wanneer ik iemand voor het eerst ontmoet zijn er al vele factoren die een rol spelen, hoe mijn lijf, maar ook mijn gedachten van invloed zijn op mijn reactie van die persoon. Is er niet die chemie, dan is mijn keus al snel gemaakt. Ervaar ik wel overeenkomsten en passen de zintuigen bij mijn gevoelens kan besloten worden tot een tweede ontmoeting. Echter positieve, als wel negatieve keuzes worden gemaakt om diverse redenen. Ook al word ik verliefd en zou ik op mijn knieën willen kruipen naar het andere eind van de wereld, het moet wel een haalbare kaart zijn. Fysiek en financieel zijn deze zaken toch van invloed op de keuze die ik dan maak. En keuzes maak ik op mijn leeftijd toch om andere redenen, dan toen ik voor de eerste keer verliefd werd. Of ik dat jammer vind? In zekere zin wel. Keuzes maak ik nu soms om meer verstandige redenen, wat ongetwijfeld het gevolg is door de meegemaakte ervaringen.

Heb ik mijn hart eenmaal verloren aan een lief heb ik nog altijd zelf de keuze, of ik kan en wil blijven investeren in het liefhebben. Iedere dag weer.

“Als je eenmaal hebt liefgehad, zul je nogmaals liefhebben.”
Liefs monique


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door monique3 - 449 keer gelezen

beoordeeld 3.38/5 (8 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl