Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
woensdag 10 juli 2019

Mind full or Mindful…?

Mind full or Mindful…?

Elke woensdagmiddag wandel ik samen met mijn blinde cliënt en zijn hond in het bos en worden er stevige bomen opgezet ;-))

Ik wandel graag en zeer regelmatig.
Meestal is het hoofddoel het wandelen om het wandelen.
Daarnaast kan het om diverse andere redenen zijn: ik wil me afreageren op iets/iemand dat me verstoort; ik wil al wandelend weer/meer balans zien te bereiken in lichaam en geest; ik wil mezelf in de natuur de ruimte en tijd geven om te reflecteren op het e.e.a.; ik wandel met honden tbv anderen, die dat zelf niet zelfstandig kunnen doen.
Het lichaam op een andere manier in beweging brengen dan door vele andere activiteiten.
Afhankelijk van wat er speelt wordt dan vaak bij het starten de wandelroute gekozen, maar bij mij ontvouwt zich de weg vaak pas tijdens het wandelen (en wordt er soms even vaak onderweg bijgesteld ;-)
Ik zie altijd onderweg allerlei interessante dingen, die ik dan ga onderzoeken. Dat ik daardoor dan ook regelmatig verdwaal neem ik voor lief. Door dit laatste bereik ik dan wel iig dat mijn hoofd redelijk leeg raakt van allerlei muizenissen, omdat ik al mijn aandacht dan nodig heb om weer op de goede weg te komen :-)
Eigenlijk gaat het dus om dat hoofd van mij op die manier het zwijgen te willen opleggen. Sommige mensen doen het via yoga, mindfulness en tientallen andere rustgevende activiteiten.

Als gezelligheidsmens vind ik het meestal prettig om samen met een ander te wandelen. Samen kun je het hebben over het omringende, kun je zelfs stilzwijgend het omringende bewonderen en je verwonderen met de meerwaarde van een “ samen-gevoel ”.
Samen geeft de mogelijkheid vaak van een andere mening/zicht op wat je waarneemt en
dat kan je verrijken.
Met een date de 1e keer alleen maar wandelen vind ik daarentegen lastig, omdat ik dan teveel moeite moet doen om én de ander te kunnen zien én de omgeving om mij heen.

Wandelen is dus voor mij loslaten, verstillen, vertragen, verdichten van belevingen en dat betekent dat er beweging is in de breedste zin des woords.
Immers: stilstaan betekent veelal (persoonlijke) vooruitgang!

Ben benieuwd naar andere redenen om te wandelen: Waarom wandel jij?
En ook nog leuke tips voor wandelgebieden in Nederland?

 

 

Mind Full or Mindful...?

Soms stormt het in mijn hoofd
en is mijn Mind full bezig.
Vol aandacht ben ik daar,
mijn hart is niet aanwezig.
Dan spreekt mijn hoofd
en is mijn hart totaal afwezig
bij wat daar is.

Soms stormt het in mijn hart,
en ben ik Mindful bezig.
De wil te gaan herpakken.
Aandachtig, stil te zakken
in wat daar is.

En komen zij nu samen
in het centrum van mijn ziel.
Dan buigt mijn hoofd
en spreekt mijn hart,
waarvoor ik dankbaar kniel.

Zo zoek ik naar wat bij mij hoort.
Omarm hetgeen wat mij verstoort.
Vind rust in al wat er mag zijn.
Aanvaard het goede én de pijn.
Het is zoals het is.
   ©


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Felice19 - 1087 keer gelezen

beoordeeld 2.4/5 (5 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl