Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
woensdag 3 juli 2019

Prettige stoelgang

Het is mij de laatste jaren duidelijker geworden dat ik nogal een denker ben met een hoge gevoeligheid voor schoonheid . En dus ook voor lelijkheid, zwartheid, zuurheid en ellende.
Het een bestaat niet zonder het andere, toch?
Om niet helemaal overspoeld te worden door allerhande gevoelens en bruisende, wervelende kleine en grote gebeurtenissen, leer ik mijn denken en voelen wat te kanaliseren.
Dat lukt de ene dag beter dan de andere.
Ik heb dagen dat ik huil als iemand “POEP” tegen me zegt.
Zeker als het in alle opzichten een SHITdag is (please, don’t mind my english ).
Omdat ik in mijn werkzame leven dit woord ook regelmatig gebruikte moest ik er “Chips” van maken vanwege mijn voorbeeldfunctie.
Onlangs hoorde ik iemand KAK zeggen en dat bekt ook wel lekker.
Ik zou ook kunnen schrijven dat het lekker in de mond ligt maar dat is dan wellicht weer te hilarisch.
Ondertussen schiet Patricia Paay door mijn gedachten, mijn bezige brein maakt soms rare sprongen.

Nu zegt er bijna niemand letterlijk “POEP!” tegen me. Deden ze dat maar! Misschien wel het beste medicijn tegen somberheid en tobben want het heeft op mij het bananenschileffect en ik kan er onbedaarlijk om lachen.
Ik las ooit: “Als ik mijn tranen onder het vergrootglas bekijk, zie ik duizenden wezentjes die zich op de knieën slaan van het lachen”. Dat is wat ik ervaar als ik mijn tranen weer eens vrijelijk heb laten stromen en ook na momenten van intens lachen in aangenaam gezelschap.
Tot mijn grote genoegen is er ondertussen zelfs wetenschappelijk aangetoond dat er een verband is tussen een slechte spijsvertering en depressies. De alternatieve hoek en kwakzalvers weten dit al jaren en mijn maag en darmen zijn mijn beste barometer. Voeg daar nog een ontregelde en ontregelende hormoonhuishouding aan toe en “Voila, Je suis Pie!” (Excusez le jeu de mots).
Schrijven is ook een goed medicijn voor mij gebleken. Zo heb ik me een tijdje verplicht tot een dagelijkse Haiku ( mijn Japans is niet zo goed).
Dat Moshe wederom ter inspiratie diende moge duidelijk zijn:


Kat in vensterbank
Ontroerend in zijn schoonheid
En zo streelbaar zacht

Lieve dikke kat
Zo zonder gedachten zijn
Alleen ik en jij

“Scheisse, ik moet de kattenbak nog verschonen!”


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Pie58 - 1082 keer gelezen

beoordeeld 3/5 (8 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl