Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
dinsdag 2 juli 2019

Strani amori

Mijmeren op dinsdagochtend 

 

 

De kamer ruikt naar bloemen maar vandaag moet er gewerkt worden. Het terrasje daarna is nog vrijwel leeg, het is nog geen negen uur en ik moet even wachten op mijn koffie. De winkelstraat begint tot leven te komen. Een gezellige straat in het oude centrum van een middelgrote stad. Ik zie een Blokker, Etos, Xenos en een groot aantal modewinkeltjes etc. en vraag me af hoe het er over 5 jaar zal uitzien hier. Een paar tafeltjes verderop gaan een paar jonge vrouwen zitten en flarden van het gesprek dringen tot me door. De ene jongedame heeft het regelmatig en met nadruk over ‘mijn man’. Ook daarbij vraag ik me even af hoe dat over een aantal jaren zal zijn. Bij de Blokker worden de aanbiedingen buiten gezet. Ze is jong, begin 20 denk ik, heeft mooie, bruine benen onder een kort rokje en lang haar. Ik zit ver weg genoeg om ietwat weemoedig naar haar te kijken zonder dat het iemand zal opvallen. Hoe zou Mimi dat nu vinden als haar date naar de benen van andere vrouwen kijkt? In ieder geval zijn er geen behaarde, stevige kuiten in zicht en daar kan ik wel om glimlachen.

De stad komt tot leven en het lijken vooral jonge moeders en ouderen van beide kunne te zijn die het centrum in bezit hebben genomen. Waar wil je de grens tussen jong en oud leggen? Weer zo’n vraag die onlangs onder een blog achteloos werd gesteld zonder dat er verder op in werd gegaan. Nu voel ik me jong omdat ik hier zit in afwachting van het werk dat gaat komen. Maar alle aanwezigen tijdens het komende gesprek zullen (een stuk) jonger zijn dan ik. Het is beslist niet onmogelijk dat ik me later op de dag weer erg oud zal voelen. Er is misschien geen echte grens, maar ik besef maar al te goed dat maar weinigen iemand van 60+ niet tot de ouderen zullen rekenen. Maar dat er mensen op deze site zichzelf als oud zullen bestempelen, geloof ik ook niet. Laten we de grens voor oud gewoon maar op 100 zetten en natuurlijk zijn er dan ook genoeg jeugdige 100-jarigen. En zo los ik problemen op deze site toch even moeiteloos op.

Nog even over (echte) liefde dan? Is liefde nu ook een ‘product’ geworden waar we in onze welvaartsmaatschappij allemaal recht op denken te hebben? Voor de vorige generaties waren de mogelijkheden voor een relatie nog veel meer beperkt door afkomst, geloof en ‘maatschappelijke ordening’. Huwelijken waren veel vaker een bijna ‘zakelijke’ aangelegenheid waarbij de liefde wellicht nog later zou komen. ‘Onze’ generatie is eigenlijk degene geweest waarbij de grenzen begonnen te vervagen, zowel voor het soort relatie als met welke partner. De generatie(s ) op deze site is/zijn de eerste geweest voor wie welvaart en vrede vanzelfsprekend lijken te zijn. Misschien is het een generatie geworden die te veel verwend is en maar zelden ‘nee’ te horen kreeg. Ook in de liefde lijkt men alleen op zoek naar het allerbeste. In de snoepwinkel van de datingsite is het speuren naar ‘een mooie verpakking met iets lekkers erin’. Dat is beslist geen garantie voor (echte) liefde, maar wel een vrijheid die verworven is. Vroeger was het immers echt niet beter en wie weet hoe het over 5 jaar zal zijn? Wat dacht u van gescheiden zwembaden voor mannen en vrouwen? 

De knappe jongedame van de Blokker glimlacht naar me. Die oude man heeft het vast ook niet makkelijk zal ze wel denken.


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Realist - 1269 keer gelezen

beoordeeld 3/5 (8 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl