Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
donderdag 4 juli 2019

Tell me why

 

Weet jij nog waarom je het deed?

Nadat mijn tweede relatie was beëindigd, zo vriendschappelijk als maar mogelijk is in een degelijke situatie, was ik er van overtuigd dat ik geen nieuwe relatie meer wilde. Niet alleen uit teleurstelling en het idee dat ik blijkbaar niet ‘voorbestemd’ was om een echt langdurige relatie aan te gaan ( de eerste 20 jaar, de tweede 5 jaar) maar ook vanwege de leeftijd. Welke vrouw zit er nu nog te wachten op een brombeer van boven de 50? En ook het omgekeerde: wil ik een relatie beginnen met een vrouw die waarschijnlijk al oma is? Het leven alleen hoeft immers ook niet zo slecht te zijn als je familie en vrienden hebt. Zeker als er weinig of geen zorgen op de meeste andere gebieden zijn, die pas echt belangrijk lijken te worden als er iets niet meer in orde is. Daarbij deed ik mijn werk met plezier. Natuurlijk hou ik van vrouwen en zal dat ook waarschijnlijk nog doen als ik de 100 zou halen, maar op dat moment had ik geen interesse meer in een serieuze relatie en een flirt als je bijna ‘bejaard’ bent, leek ook een beetje lachwekkend.

Toen het werk niet meer fulltime hoefde en de vrije tijd met leuke dingen kon worden gevuld, merkte ik dat de vrijetijdsbesteding die ineens mogelijk was toch veel leuker kan zijn als je die met zijn 2-en doet. Beslist geen wereldschokkende ontdekking, want iedereen hier zal het verschil kennen tussen een reis met een kennis en dezelfde reis met iemand waarom je op die speciale manier geeft. Na een cruise naar Noorwegen met een goede vriend, was er ineens die zekerheid. De volgende reis zou ik willen maken met iemand om wie ik geef. Het speelde natuurlijk ook mee dat er alweer 5 jaren waren verstreken sinds de einde van die vorige relatie en zij inmiddels al een tijdje getrouwd was met een ander. Soms is er dat extra duwtje nodig om iets echt af te sluiten. Na een uurtje gezocht te hebben naar een dating-site schreef ik me in bij 50+ match. Het profiel invullen kostte ook niet veel tijd. Over het belang van het profiel verschillen de meningen hier in bloggersland ook behoorlijk en dat zal wel nooit veranderen.

Eigenlijk had ik er even weinig tijd over nagedacht naar wat voor soort partner ik nu op zoek was als de tijd die ik had besteed aan het profiel. Bij de wensen staat nu iets over leeftijd en één provincie, maar alleen omdat dit praktisch leek. Uiteraard zijn er wel degelijk wensen, voorkeuren en ook vooroordelen, bewust en soms onbewust, die hebben we immers allemaal. Verder had ik ook echt niet gepiekerd over de wijze waarop een relatie zou moeten worden ingevuld qua woonsituatie of juridische vorm. Zoiets wijst zich immers vanzelf of zorgt ervoor dat het praktisch niet mogelijk is. Onbekommerd en vol goede moed zette ik mijn eerste schreden op het dating-pad en dat is sindsdien nog niet echt veranderd.

Wat wel veranderd is dat ik besef dat oudere bromberen ook best kunnen vallen voor een lieve oma 😉


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Realist - 1630 keer gelezen

beoordeeld 3/5 (9 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl