Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
donderdag 4 juli 2019

Wanneer en tot hoe ver met de billen bloot??

 

Daten is weten, misschien een uitspraak die wat kort door de bocht is. Toch, als je elkaar ontmoet kom je meer te weten van de ander dan door het lezen van een profiel.
Een veelgehoorde klacht is dat sommige profielen heel summier ingevuld zijn. Dames klagen vaak dat mannen niet de moeite nemen om een goede beschrijving te maken. Als het dan toch tot een date komt, omdat een vrouw heel nieuwsgierig geworden is komt het voor dat de man dan honderd uit gaat praten over zichzelf, en de vrouw de kans niet krijgt om haar verhaal aan bod te laten komen. Toch zijn er ook veel dames die een heel mager profiel hebben opgesteld. En echt, die geringe omvang van het profiel heeft niets met hun postuur van doen.

De site heeft op het aanmaken van een niet volledig ingevuld profiel ingespeeld door één van de standaard af-berichtjes. Je kunt iemand bedanken voor de interesse met de reden, dat het profiel te summier is. Mijn profiel is volgens mij best uitgebreid ingevuld. Toch kreeg ik een paar keer zo’n standaard berichtje op een persoonlijk bericht.. Is het mogelijk, dat de betekenis van het woord summier niet iedereen duidelijk is?

Welke zaken zet je in een profiel en wat bewaar je voor de ontmoeting? Ik denk, dat er iets te raden over moet blijven. Een profiel moet prikkelen tot het uitnodigen voor een ontmoeting, dat sowieso. Het hoeft mijns inziens geen biografie te zijn, te beginnen bij je geboorte tot en met de levensfase, waar je nu in verkeert.
Ook bij een date vind ik, dat je niet de eerste keer alles hoeft te vertellen. Er zijn ook zaken, die gevoelig zijn, die je ook moeilijk kwijt wilt en kunt aan iemand, die je voor de eerste keer ziet.

Een van de moeilijkste dingen om over te spreken is de reden, waarom een vorige relatie afgebroken is. Het is een vraag die bij veel daters op de lippen ligt, terwijl ze het antwoord liever schuldig blijven. Jij en / of degene met wie je aan het daten bent willen dat weten, omdat ze niet in die situatie willen komen als in het verleden. Het is mogelijk, dat je dit niet wil vertellen omdat je bang bent, dat de ander dan het prille contact verbreekt. Iemand, die weduwnaar of weduwe is geworden zal van zijn hart geen moordkuil maken, iemand die zijn partner door overlijden verloor kan daar meestal goed over praten. Soms zelfs zoveel, dat de ander het onplezierig begint te vinden. Ik probeer altijd mij in te leven in wat een ander meegemaakt heeft. Maar moet ik meteen weten, hoe vaak iemand het graf van zijn overleden partner jaarlijks bezoekt en waar dat ligt?

Bij wie gescheiden is ligt dat toch weer eventjes anders. Als je eerlijk wilt zijn en je weet, dat de oorzaak van de scheiding aan jou lag is het best lastig te antwoorden op de vraag, waarom je gescheiden bent. Dan kan het gebeuren, dat de ander daarop afknapt. Moet je in zo’n geval het achterste van je tong laten zien? Leidt het niet noemen van dingen uit je verleden of duidelijk ontwijken van een vraag tot wantrouwen bij je gesprekspartner?
Belangrijk is mijns inziens, of je nog contact hebt met je ex-partner, en hoe dat is met jouw kinderen. Ik vind dat je het verleden moet laten rusten.

Er zijn nog andere zaken die in een goed eerste gesprek zonder dat je het weet ook aan bod komen. Een heel heikel punt: Financiën. Hoe ver ga je daar in?
Je woonsituatie is daarentegen iets wat wel goed bespreekbaar is. Daar kun je weer veel uit afleiden. In een profiel staat doorgaans de provincie en vaak de woonplaats vermeld. Hoe iemand woont, en of je echt aan je woonplek bent vastgebakken, dat is essentieel voor de toekomst.

Er zullen denk ik altijd dingen in een eerste date taboe zijn. Mijn conclusie nu: Dat is maar goed ook.. Of denken jullie daar anders over??


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Aktivo1 - 1188 keer gelezen

beoordeeld 1/5 (5 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl