Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
donderdag 15 augustus 2019

De pin-up

 

‘Manchmal wūnscht man sich nur ein ‘ich vermisse dich’ von den richtigen
Person’ (schrijver onbekend)

Mijn laptop wordt oud en begint kuren te vertonen. Als ik tijd en zin heb, kijk ik naar de bestanden die ik in ieder geval niet wil missen en zorg ervoor dat die veilig worden bewaard. Er is een foto waarover ik twijfel. Het origineel is bijna 60 jaar oud en dat is ook te zien aan kleding, kapsel en pose. Een knappe donkerharige vrouw van begin twintig kijkt zwoel naar de fotograaf. De kleding is sexy en de pose ook, al zou die vandaag de dag alleen glimlachjes oproepen omdat het geheel toch behoorlijk braaf oogt. Deze foto heeft ooit in posterformaat de binnenkant van de kastdeur (op de basis) van een Duitse jachtvlieger gesierd zodat hij zijn mooie vrouw niet zou vergeten als hij  op missie ging. De koude oorlog was op het hoogtepunt en Duitse jachtvliegers zouden naar verwachting de eersten zijn die de klap moesten opvangen als de oorlog ooit warm zou worden.

We hadden elkaar bij toeval ‘ontmoet’ op een financieel forum. Ze was Nederlandse maar had ook Duitse roots. Haar echtgenoot was al vele jaren eerder overleden. Omdat ze zelf ook lang in Duitsland had gewoond, was er onduidelijkheid over haar fiscale status. In dat soort gevallen zijn belastingdiensten niet bepaald coulant en heffen gewoon beide tot het probleem is opgelost. Bij toeval had ik op kantoor kort daarvoor een vergelijkbare kwestie onderhanden gehad. Hierdoor kon ik haar probleem zonder veel moeite oplossen en we werden vrienden. Ze was meer dan 20 jaar ouder en beschouwde zich soms als mijn tweede moeder. Af en toe noemde ik haar ook wel ‘Mams’ maar nooit als zij het kon horen en zeker niet op schrift. We konden over alles praten al gaf zij nooit toe dat ze zich eenzaam voelde, terwijl dat zo overduidelijk was. Op feestdagen spraken we elkaar altijd even, waarbij ze dan altijd mopperde dat ze moest opschieten voor gasten die zouden kunnen komen. Toen haar gezondheid het liet afweten, was ook steeds zichtbaarder dat ze mensenschuw en eenzaam werd. Het grootste hobby was fotograferen en dat werd ook steeds moeilijker.

Toen mijn tweede relatie stuk liep, was ze ongelooflijk boos op me omdat ik in haar ogen zo dom was geweest aan iets te beginnen dat nooit goed kon aflopen. Gedurende die vijf jaar had ze geen  onvertogen woord laten horen als ik soms klaagde over de complexiteit van die verhouding. Ze mocht R. ook graag en noemde haar ‘goed volk’, het grootste compliment dat ze ooit gaf. Nu kreeg ik alles over me heen wat ze in die tijd had gedacht. Haar boosheid deed me pijn op een moment dat ik het niet kon verdragen en ik besloot niet langer contact met haar te hebben. Dat duurde maar een maand en daarna werd de vrede weer getekend. Ze liet me weten dat als ze 20 jaar jonger was geweest, ik nog iets had kunnen beleven. De digitale afdruk van de pin-up foto en het verhaal daarbij was een presentje met het verzoek die niet aan derden te tonen. Of de foto echt is, zal ik nooit weten en binnenkort moet ik besluiten of ik die zal bewaren.

Een aantal zaken in het bovengenoemde verhaal zijn aangepast om de anonimiteit van de betrokkene te garanderen. De foto bestaat en het verhaal is ook gebaseerd op realiteit.

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Realist - 1837 keer gelezen

beoordeeld 2.86/5 (14 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl