Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zaterdag 10 augustus 2019

Ripasso

Ik was het hele weekend brak. Maandag stuurde ik Ervin een e-mail met het voorstel elkaar vaker te treffen.
  Blijven we frisser, hoeven we niet de halve nacht erbij te benutten, omdat we elkaar zoveel willen vertellen. We wonen bij elkaar om de hoek…
  Ik hoopte dat hij antwoordde dat we de nachten beter konden gebruiken om gesprekken elkaars huid op te strelen.

 

Pas vrijdag liet Ervin in drie korte appregels weten dat hij een longontsteking had opgelopen en daarom wat stilletjes was.
  Kan ik iets voor je doen? vroeg ik.
  Thx, ik heb diverse mantelzorgsters die me helpen, antwoordde hij.
  Bij de schouwburg bestelde ik twee kaarten voor een cabaretvoorstelling.
  Ik snap dat je als man zielsgraag wilt jagen en dat ik je als vrouw die gelegenheid moet geven, bracht ik het naar Ervin. Maar. Ik legde de buitenkans van specifiek deze voorstelling uit en stuurde een link mee naar het promotiefilmpje. Ik hoor vanzelf of je over twee weken mee kunt en zo niet, dan weet ik wel iemand anders die mee wil. Cabaret appelleerde aan Liens grote belangstelling voor taal, daar kreeg ik een puber van vijftien wel mee naar toe. Ben trouwens benieuwd hoe je bent als je in een situatie verkeert waarin je minder kunt kletsen. Lachende emoji erbij.
  Ervin reageerde niet, ik ging met Lien naar de voorstelling. Twee mannen lieten hun gevoelige liedjes en sketches horen en de hele show fantaseerde ik over de kleffe taferelen die ik was misgelopen.

 

Een week van wachten later hield ik het niet meer. Ik kocht een fles Ripasso, de turbo van Valpolicella, een wijn die een tweede gisting krijgt op droesem van de chique Amarone, een wijn met een zwoele naam die ik associeerde met terugkeer.
  Het duurt me te lang, ik wil je graag zien, klopte ik rond etenstijd op de digitale deur. Hopelijk ben je om negen uur thuis?
  Ik vind jou ook leuk T, had ik een kwartier later antwoord. Maar ik verlang (nog) niet spontaan naar je.
  Dat was zijn criterium, zelfs in dit vroege stadium.
  Om verder geen verwachtingen te scheppen en de druk van jouw ketel te halen, neem ik even afstand. Plus plichtplegingen en bedankjes voor meerdere gezellige avondjes dan de twee ontmoetingen die we daadwerkelijk hadden.
  Het bericht rook als een oude krant die om een vergeten visje was gewikkeld, een niemendallig sprotje. Drank is een achterbakse bondgenoot, ik drink alleen in gezelschap. Klappertandenkou lijfde al mijn botten in, mijn fysieke signaal van hopeloze alleenheid. Het leek twee keer zo lang als anders te duren tot de waterkoker afsloeg.
  Met een kruik tegen de buik en opgetrokken benen wiegde ik mijzelf. Mijn keel zat dicht en van binnen was ik opgevuld met beton, alleen de kaken zaten gruwelijk los. Als ik een oud kunstgebitbesje was geweest, zouden de tanden uit mijn mond trillen. Als ik tranen over had gehad, zouden ze een ijsvliesje over de wang leggen. Gelukkig waren de kinderen bij Ludo.    

 

De volgende ochtend ging het klassiek mis met het afsnijden van de korst van de kaas. Bloedchagrijnig zocht ik verband en hechtpleister en daarna mieterde ik al Ervins foto’s en berichten uit mijn telefoon.
  Ik moest me niet zo aanstellen. Dit was geen scheiding, ik had enkel een blauwtje gelopen.
  Nog ietwat licht in het hoofd surfte ik naar NiceMatches. In december was ik daar door iemand van Next2U naartoe gelokt. Die man was te lui om te typen en stelde me voor om op NiceMatches zijn uitgebreide reclametekst te lezen, via een gratis account. Mijn summiere inschrijving daar was fotoloos aan het voortbestaan, verder had ik niets op die site gezocht, zeker niet toen ik Ervin ontmoette.
  Ik verwijderde mijn koekoeksprofiel en maakte onverdroten een oorbare broedplaats aan, met foto. Ik betaalde de vereiste huur en kreeg zelf de regie over aanvliegroutes. Het was voorjaar en als een rillerig, broos feniksjong keek Truus over de rand van haar digitale nest. Voorzichtig optimisme schudde de as van haar donsveren. Truus was van plan om zich helemaal suf te gaan daten.

 

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door TOS - 2238 keer gelezen

beoordeeld 2.19/5 (21 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl