Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
maandag 12 augustus 2019

smart ( slim) phone of smart ( verdriet) phone?

Vooropgesteld dat een mobiel vele voordelen heeft, zoals bij in het donker langs de weg staan met pech en je auto niet uit hoeven met alle risico vandien, of met iemand in een drukke stad zijn en elkaar kwijtgeraakt...ja dan is het erg handig, dat mobieltje.Toch ben ik dat ding af en toe zat...aldoor dat riedeltje als er weer een App binnenkomt, geluid er maar afhalen? Storend als ik ergens mee bezig ben soms. Ook als mijn vier kinderen die, als ik niet direct dezelfde dag heb gekeken, vragen waarom ik niet reageer. Ik denk dan weleens :"Joh, BEL me dan gewoon !"

Minder kans op misverstanden, want je hoort de klank van de stem, kan weleens schelen in het begrijpen van elkaar. Bovendien geen kans op "kruisen" van Apps, waardoor het soms verwarrend is, welk antwoord bij welke vraag hoort. Ik realiseerde me onlangs dat het idioot is, dat je het erg vindt wanneer je je telefoon bent vergeten mee te nemen, jaren geleden had je dat ding ook niet...zo gaat het met veel uitvindingen, eerst de behoefte scheppen, vervolgens zegt men niet zonder te kunnen. Dit algemeen gesproken dan. Ik heb een paar dagen geleden de mobiel expres de hele dag laten liggen, Apps alleen gezien die ik niet kon laten wachten, of pas uren later, ik wil geen slavin zijn van mijn mobiel, getuige mijn rijmelarij, gedicht kan ik het niet noemen.

O smartphone

soms háát ik je gewoon

en wil je niet meer zien

noch horen bovendien

je bent meer "smart" dan "phone"

en storm op til

als ik de stilte wil

en door rust gekust

Het is alarmerend te noemen dat er een spotje op tv is, waarin een klein meisje haar moeder vraagt of ze niet de hele dag op haar telefoon wil "zitten" en even tijd voor haar neemt. Evenzo dat jongeren niet meer zo goed gezichtsuitdrukkingen kunnen "lezen", omdat men elkaar blijkbaar minder in het echt aankijkt maar smiley's stuurt. In bus en trein lijkt men ( meest jongeren) vastgegroeid te zijn aan de mobiel, vaak met ook nog een "oortje" in. Gesprekken die je steeds maar hoort zijn vervreemdend want je hoort maar de helft, niet dat ik nieuwsgierig ben, maar het is soms storend en moeilijk om je voor af te sluiten. Meestal probeer ik in de stiltecoupé een plekje te vinden, ook om rustig te kunnen lezen.

Ik vind het erg jammer dat door dat mobieltje veel mensen weinig meer met elkaar  in gesprek komen als ze op reis zijn, gewoon contact en elkaar aankijken en bv ergens om lachen. Gelukkig heb ik toch nog regelmatig leuke gesprekken met mensen, vaak naar aanleiding van iets dat gebeurt. Heeft ook heel diepgaande gesprekken opgeleverd.

De zomer nadert haar middelbare leeftijd, daarmee wordt ook het geluid minder van al die elektrische, gehoor teisterende snoeischaren en grasmaaiers waarop ik in deze  buurt word getrakteerd .

Het doet mij verlangen naar mijn kindertijd toen mijn vader nog gewoon met de heggeschaar handmatig onze heg knipte en met de ouderwetse grasmaaier het gras maaide. Getuige een klein gedichtje...

 

zomeravondherinnering

 

misschien als kind van tien

boven liggend in mijn bed

met schoongeboend gezicht

beneden het geluid 

van papa's "grasmachien"

door de gordijnen

schijnt nog licht

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door loerbol - 1770 keer gelezen

beoordeeld 2.33/5 (12 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl