Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zondag 18 augustus 2019

Vol verwachting of onverwacht

Misschien is deze blog een beetje te vroeg in de tijd van het jaar. Maar mijn vingers jeukten van plezier om dit item uit te werken. Over een paar maanden komt de Goedheiligman weer ergens in Nederland aan met de pakjesboot. Een kinderfeest, waar evenwel jong en oud plezier aan beleven. Ook de politiek bemoeide zich vorig jaar intensief met de publieke discussie over de Pieten.

In ons leven zit het vol met verwachtingen. Denk maar aan een vrouw, die negen maanden lang wacht op de geboorte van haar kindje. In de meeste gevallen is haar partner daar ook bij betrokken, hij is ook vol spanning wat er gaat komen. Is het kindje gezond? Wordt het een jongen of een meisje? Dat laatste kunnen zij, die dat willen al in een vroeg stadium te weten komen.

Ik verwacht ook van andere mensen vaak iets. Wat ik verwacht meet ik af aan dat, wat ik zelf te bieden heb. Een kwestie van vraag en aanbod dus. Is dat wel zo fair? Hoe hoog kan en mag ik de lat voor mijzelf en voor anderen leggen? Het hangt af van mijn mogelijkheden: tijd, capaciteiten, ervaring, omstandigheden. Aspecten die ik deels wel en deels niet in de hand heb.

Van een relatie verwacht ik natuurlijk ook het een en ander. Op de site heb ik dat zoveel mogelijk in mijn zoekprofiel verwoord. De uitdaging is dan weer om dat zo duidelijk mogelijk in te vullen maar ook voldoende ruimte open te laten zodat ik niet iemand op voorhand uitsluit, waarmee ik een mooi contact zou kunnen opbouwen.

Het is, zo denk ik, goed om regelmatig kritisch te kijken naar het profiel én naar het zoekprofiel. Een ding wordt vaak vergeten. Wie al een paar jaar op de site staat ziet, dat zijn eigen leeftijd als hij / zij jarig is wel automatisch aangepast wordt maar de zoekleeftijd niet… Als ik een jaartje ouder word moet ik eigenlijk mijn zoekprofiel ook aanpassen en de begrenzing van de leeftijd van degene, die ik zoek hoger maken. Zonder een expliciete (“harde”) begrenzing aan te brengen, want dan kán niet iedereen mij schrijven.
Zo’n profielwijziging kan ook gebeuren doordat ik tijdens een date op bepaalde dingen attent word gemaakt. Anderen zien vaak iets door een andere bril dan ik zelf!

Hoe ver gaan mijn verwachtingen? Kan ik de vergelijking van degene, die ik zoek met een hedendaagse filmster loslaten, maar kunnen dames aan hun kant dat ook? Ik heb mijn minpuntjes en plussen, en dan moet ik mij realiseren, dat degene die ik hoop te ontmoeten dat ook heeft.

In verwachten zit ook het woord wachten. Dat valt niet mee! Wie ergert zich niet als-ie voor een loket of voor een kassa moet wachten? Net voor mij is er een mankement aan het elektronisch systeem van de kassa, voor mij staan enkele wachtenden en ook achter mij. Mijn boodschappen liggen al op de band waaronder bijvoorbeeld een pak lekkere ijsjes. Slalommen naar en andere rij gaat niet. Pfff. Ik zie voor me hoe onverstoorbaar de chef het euvel aan het verhelpen is.

Maar ook hier op de site moet ik vaak wachten. Of een ander heeft een afspraakje met mijn beoogde date, of iemand beantwoordt mijn berichtjes niet of na een flinke tijd. Wordt mij de wacht aangezegd? Ik moet maar denken, soms gebeurt er heel onverwacht iets verrassends.. Dat is juist heel leuk! Niet zo gedwongen maar heel spontaan.


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Aktivo1 - 562 keer gelezen

beoordeeld 1.55/5 (11 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl