Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
dinsdag 13 augustus 2019

Waarom houden mannen van vrouwen met lang haar?

 

Een paar dagen geleden kwam Crystal Gayle middels een YouTube voorbij op het forum. Deze zangeres viel tijdens haar optredens behalve door haar bijzondere stem en fel blauwe ogen vooral op door haar haar dat zonder extensions bijna tot op de grond reikte. Dat doet vrijwel iedere man een zucht slaken en natuurlijk wil elke vrouw hier weten wat daar de achtergrond eigenlijk van is.

 

Maar eerst wat meer feitjes over de lengte van het haar. Tegenwoordig lijkt het ‘normaal’ dat de meeste mannen het haar kort dragen, maar dat heeft ook een historische achtergrond. In de tijd dat vrijwel elke man zijn haar nog liet groeien, waren het de Romeinse legionairs die hun haar kort lieten knippen. Dat had een praktische reden. In een lijf aan lijf gevecht kon een tegenstander dan geen houvast krijgen aan een lange haardos. In Rome begonnen de andere mannen hun haar eveneens kort te dragen omdat dit als een teken van beschaving werd gezien ten opzichte van de langharige barbaren die men elders in het rijk tegenkwam. Met de val van het Romeinse rijk verdween deze gewoonte, die later weer werd opgepikt. Ten dele wordt de lengte van het haar bij mannen vandaag de dag ook door de mode en het gemak bepaald.

Een korte blik op de homepagina van deze site maakt duidelijk dat het beeld qua haarlengte hier overeenkomt met wat gebruikelijk is in het westen. Nadat ze de leeftijd van 40 hebben bereikt, kiest 80% van de vrouwen voor een kort, pittig kapsel. Behalve het gemak wordt als belangrijkste reden hiervoor genoemd dat vriendinnen dat meer passend vinden bij die leeftijd.
Onderzoek heeft echter duidelijk gemaakt dat mannen veel hogere cijfers voor aantrekkelijkheid geven als dezelfde vrouw op een foto lang haar heeft, ook als ze boven de 40 is.

Dat mannen lang haar bij vrouwen meer aantrekkelijk vinden dan kort haar heeft volgens psychologen twee redenen. In de eerste plaats ontstaat bij een man de indruk van gezondheid en welvaart als een vrouw mooi, lang haar heeft. Ze heeft dan immers de middelen en de tijd om het op de juiste wijze te verzorgen. De tweede reden is dat lang, loshangend haar de vrouwelijkheid benadrukt en de gelaatstrekken verzacht. Dat subjectieve beeld zal waarschijnlijk zijn ontstaan in de periodes dat de meeste mannen het haar kort droegen.
Dat bij het knuffelen erg lang haar bij een vrouw bijzonder onpraktisch kan zijn, weet ook iedere man die eens dat genoegen heeft mogen smaken. Maar dat wordt graag op de koop toegenomen.

Maar natuurlijk zijn er tevens mannen die wegdromen bij de gedachte aan een vrouw met een kort kapsel. Dat zijn de mannen die vrouwen adoreren die iets eigenzinnigs en krachtigs uitstralen. Het zijn ook de mannen die verwachten dat een vrouw beslissingen neemt, zoals bijvoorbeeld het benaderen op een dating-site.

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Realist - 1964 keer gelezen

beoordeeld 2.2/5 (10 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl