Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
vrijdag 6 september 2019

Het eerste afspraakje, in het café

Terwijl ze zich van haar auto naar het café haastte, streek een kille noordenwind door haar haren. Ze deed haar lichtbruine jasje wat steviger dicht en bedacht zich dat het misschien tijd werd om vanaf nu weer haar zwarte, lange winterjas aan te trekken als ze na het werk nog ergens naartoe moest. Tenslotte was het al eind november. Ze voelde hoe de koude wind door haar jas heen blies en versnelde haar pas. Ze keek ondertussen op haar horloge, ze was net op tijd.

In het café was het gezellig warm. De glazen van haar zwarte brilletje besloegen onmiddellijk en ze zette haar bril op haar lichtbruine haren, terwijl ze keek of er nog een plaatsje vrij was aan de bar. Toen liep ze zelfverzekerd op een lege barkruk af, deed haar jasje uit en ging zitten.

De barman herkende haar en knipoogde. “Portje? Rood of wit deze keer?” Ze glimlachte. "Doe maar rood vandaag. De kleur van de liefde." De barman lachte zijn tanden bloot en zette een paar seconden later een glaasje rode port oor haar neus. “Santé!”

Ze nam het glas in haar hand, hief het even in de lucht en herhaalde zijn toost.

De port smaakte fantastisch, vooral na die drukke dag op het werk. Ze kon de smaak van okkernoten er duidelijk in onderscheiden en hield een paar seconden lang een slokje van het goedje in haar mond. Heerlijk vond ze dat. Ze was er zo door in beslag genomen dat ze niet merkte dat een man haar enkele plaatsen verder nauwlettend in de gaten hield.

De stem van de barman onderbrak haar gedachten. “Meneer daar vraagt of je iets van hem wil drinken.” Ze keek in de richting die de barman haar aanwees. Haar gelaatsuitdrukking verraadde niets. “Ja, doe mij nog maar een port.” Ze zag hoe de man die haar trakteerde opstond en op haar toe kwam lopen.

“Mag ik?” vroeg hij terwijl hij wees naar de lege barkruk naast haar. Ze knikte. Ondertussen bestudeerde ze zijn gezicht. Een stoppelbaard van twee dagen, een bos losse haren en een vermoeide blik. Hij had vast ook een zware dag achter de rug op werk.

Ja, hij was het, de man die ze op een datingsite had leren kennen, en waarmee ze al een poos mailde. Hij leek op zijn foto!

“Je houdt van port.” Het was geen vraag die hij haar stelde, maar een mededeling.

“Ja, klopt.”

Een tijdlang bleef het stil. Zij nipte van haar port, hij nam een paar ferme teugen van zijn pint. De stilte tussen hen voelde niet ongemakkelijk en geen van beiden voelde de neiging om deze te doorbreken. En dus bleven ze nog een tijdlang in stilte naast elkaar zitten. Toen keek ze hem aan, terwijl ze op haar onderlip beet en hij begreep zonder woorden wat ze wilde zeggen.

Ze liet zich van de barkruk afglijden en liep in de richting van een leeg tafeltje in de hoek. Hij volgde haar.
Daar zaten ze tegenover elkaar, keken ze elkaar aan en keuvelden ze zachtjes. Over onbenullige dingen. Voor het eerst samen zijn, na talloze mailberichten voelt immers anders dan een reactie op het krantenartikel, uit hun ouders' tijdperk.

Zacht raakten ze elkaars handen aan, terwijl ze elkaar diep in de ogen aankeken. Hij knipoogde en tegelijk stonden ze op.

De barman glimlachte toen hij hen samen uit de richting van het tafeltje zag komen. “Een prettige avond nog samen”, zei hij met een knipoog toen ze allebei hun jas aandeden en het café verlieten. Hij knikte naar de barman, zij gaf hem een knipoog terug en gooide hem een kus toe.

Toen ze samen het café buiten stapten, gaf ze hem als afscheid nog een stevige kus op zijn zachte lippen. “Ik zie je zo”, zei ze. “Ik ga vlug de kinderen ophalen en ben binnen een kwartiertje thuis. Tot zo.”

Hij keek haar na, terwijl ze naar haar auto liep. Vijftien jaar waren ze ondertussen samen, en nog altijd vond hij haar de meest verwonderende vrouw die hij ooit had gekend.


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Wim_ - 576 keer gelezen

beoordeeld 2.77/5 (13 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl