Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
vrijdag 6 september 2019

KL 499

Een verhaal van enkele jaren geleden.

Anton staarde al een uur naar het beeldscherm, wachtend op het signaal dat zou aangeven dat er een berichtje binnenkwam. In de asbak was te zien dat zijn ongeduld hem telkens een sigaret had doen aansteken, die dan weer onaangeraakt bleef liggen omdat hij helemaal gefocust was op zijn scherm. Even werd hij afgeleid omdat de kat langs zijn been streek op zoek naar een beetje aandacht. Maar uit zijn ooghoek zag hij juist op dat moment in de bovenhoek van het scherm een rood signaaltje en de kat was meteen vergeten. Die liep onaangedaan weg, katten weten immers beter met hun gevoelens om te gaan dan mensen. Na een kleine aarzeling drukte hij op de knop en zag tot zijn genoegen een lang bericht verschijnen.

Hallo liefje. Die eerste twee woorden leverden al een vreemd hunkerend gevoel in zijn maag op. Snel keek hij onder het bericht en zag er de xxx prijken waarop hij had gehoopt. Inmiddels schaamde hij zich al niet meer voor het feit dat hij zich een verliefde puber voelde op het moment dat hij die kruisjes zag staan. Op zijn gemak begon hij te lezen wat ze vandaag te melden had. Ditjes en datjes over hetgeen ze had meegemaakt, met af en toe een zinspeling op hun relatie en dan weer een grapje om dat te relativeren. Na twee maanden met elkaar mailen, wist Anton nog steeds niet zeker wat hij aan moest met de signalen, die hij dacht op te pikken in haar berichten. En even gingen zijn gedachten terug naar het verleden.

Een kort berichtje van ene Petra, die wat nadere informatie vroeg. Anton had snel gereageerd, koel en zonder er bij na te denken. Even later kwam het volgende bericht van Petra. “Hallo liefje. Mag ik misschien nog een vraag stellen?”. En zo was het begonnen. Glimlachend was Anton zijn bericht ook met een troetelnaampje begonnen en langzaam werd de inhoud van de berichten steeds persoonlijker en het duurde niet lang voordat ook de xxx standaard werden. Anton kreeg een steeds beter beeld van het leven van Petra en werd daarin bijna automatisch meegezogen. Nadat er foto's waren uitgewisseld, had Anton de hare gebruikt als bureaubladachtergrond op zijn computer en bij haar berichtjes keek hij daar af en toe naar. Zo kon hij de glimlach zien die ze waarschijnlijk op de lippen zou hebben gehad op het moment dat ze een bepaalde lieve regel schreef. Steeds meer verlangde hij er naar om haar te ontmoeten. Maar zij aarzelde vanwege de bestaande complicaties, waarover ze in hun berichten zo vaak spraken.

Anton keek weer naar het bericht van vandaag en even stokte zijn adem. “Schat, ik heb een verrassing, binnenkort kunnen we elkaar ontmoeten. Ik moet eerst voor een weekje werk naar het buitenland, maar ik heb het zo kunnen regelen dat ik daarna een weekend bij jou kan zijn. X denkt dat ik ook dan nog aan het werk ben. Er volgden nog wat details over de vlucht. Maar Anton zag alleen de volgende en laatste regel. ‘Ik hou van je, morgen vertel ik je meer.’ Zijn ogen bleven maar over die laatste regel gaan totdat hij haar gezicht weer wou zien en daarvoor het bericht moest weg klikken. Een half uur later was hij voldoende tot rust gekomen om een antwoord te typen waarin hij eindelijk al die gevoelens kon uiten, die hij gedurende die twee maanden had gekoesterd. Uren later zocht hij zijn bed op en viel voor het eerst in weken meteen in slaap met een glimlach op zijn gezicht.

De volgende dag zat Anton weer voor zijn scherm, dit keer ontspannen en zonder ongeduld. De kat had hiervan meteen gebruikt gemaakt en lag te spinnen op zijn schoot onder de achteloze liefkozingen die zij kreeg. Dat die misschien voor een ander bedoeld waren, deerde haar niet. De radio op de achtergrond liet zachte romantische muziek horen en de wereld had er voor Anton lang niet meer zo mooi uitgezien. Keer op keer las hij haar bericht van gisteren en inmiddels kende hij ieder woord uit zijn hoofd. Automatisch ving hij dan ook de woorden in het nieuws van tien uur op. Twaalf uur na het het neerstorten van vlucht KL 499 hebben de autoriteiten geen hoop meer dat er overlevenden... De kat sprong onmiddellijk van Anton’ s schoot, zij voelde dat er geen verdere aandacht meer zou volgen. Anton staarde naar het computer waar geen bericht meer zou verschijnen...


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Realist - 875 keer gelezen

beoordeeld 3.47/5 (19 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl