Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zondag 1 september 2019

uitmarkt & monumentendag

Er zijn 2 evenementen in Amsterdam die ik nooit oversla : 1e is de Uitmarkt op de laatste zondag van augustus. Dan kan je van kleine voorproefjes genieten van het nieuwe theaterseizoen. Daarvoor moet je wel in de rij gaan staan bij de theaters en hopen dat je erin komt, want het aantal te bekijken optredens is gering, de plaatscapaciteit beperkt en de animo om het theater in te komen groot. Dit jaar was het te warm om bij de theaters in de rij te gaan staan, dus ben ik meteen naar het Museumplein gegaan, achter het Rijks Museum. Daar is ook van alles te doen. Stands van musea uit het hele land zijn present, boekenstalletjes, kleine muziekoptredens. Je kan meedoen aan een quiz (met voor iedereen een leuk presentje) en op het grote podium in de open lucht op het plein treden bekende artiesten of een orkest op. Bij dit grote podium heb ik op zondagmiddag de repetitie van alle musicals gezien, die dit najaar vast weer veel bezoekers gaan trekken en wat live op zondagavond op tv. als het donker was, werd uitgezonden. Maar dan natuurlijk met de hele cast in hun theaterkostuum.

Bij een van de tenten op het Museumplein kan je ook alvast het programmaboekje krijgen van het Open Monumenten-weekend in Amsterdam (zaterdag 14/ zondag 15 september). Dat is het 2e evenement waar ik graag naartoe ga. Dan kan je meer dan 50 monumenten van binnen bekijken, die normaliter (bijna) niet toegankelijk zijn voor het publiek. Het is fijn dat boekje op tijd te hebben, kan ik alvast aankruisen wat ik wil zien. Soms moet je voor een aantal monumenten reserveren ivm met het weinige aantal bezoekers die er tegelijk in mogen,. Het hangt soms af van het jaarlijkse thema welke monumenten er meedoen. Vorige jaren kon je bijv. achter de schermen kijken van de optiebeurs, een rondleiding krijgen bij de bank van lening, bij de Bijenkorf het torentje op het dak bezoeken en een videofilm over de geschiedenis van het warenhuis zien. Dit jaar is het thema sport en vermaak, dus kan je o.a. achter de schermen kijken bij kleine, karakteristieke theaters.

Waarom vertel ik dit? Ik heb geen kleinkinderen, dus doe ik in de weekends vaker dit soort dingen, omdat ik veel interesses heb en ook genoeg tijd ervoor. Ik denk weleens : stel dat een nieuwe partner vele weekenden zijn (klein)kinderen op bezoek krijgt? Mijn beide volwassen zonen hebben hun eigen leven en komen maar eens in de zoveel weken een keer bij me langs en dan ook nog vaak doordeweeks. Ik kan in de weekends gaan en staan waar ik wil. Ik heb ook geen verplichting om op tijd thuis te zijn, om bijv. een dier eten te geven, een hond uit te laten etc. Ik ben dus meer een soort vrijgezellin geworden.

Daarom krijg ik het weleens benauwd. Vind ik nog wel een leuke partner op deze manier, iemand die ook veel van deze dingen houdt? Die met mij samen in de weekends dit soort leuke uitjes wil doen en er ook genoeg tijd voor heeft ?

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door sixty - 431 keer gelezen

beoordeeld 2.33/5 (6 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl